Αισθητικός ή Κοσμητικός Βελονισμός

Τι είναι ο Αισθητικός ή Κοσμητικός Βελονισμός

Το ανθρώπινο δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο μας, τόσο ως προς το βάρος, αφού αντιπροσωπεύει το 16% του ολικού μας βάρους, όσο και ως προς την επιφάνεια του  σώματος που καλύπτει.  Το πάχος του εξαρτάται από τον όγκο του νερού που συγκρατεί, ενώ η κύρια λειτουργία του είναι ο διαχωρισμός  και η προστασία μας από   τον περιβάλλοντα κόσμο. Παρόλο που μια από τις κυρίες λειτουργίες του δέρματος είναι να παρεμποδίζει την είσοδο στο σώμα βλαβερών ουσιών, συμπεριλαμβανόμενου και του νερού, οι περισσότερες από αυτές εισχωρούν στο δέρμα με ρυθμό σχεδόν ασήμαντο ή πολύ βραδύ.

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική θεωρώντας το δέρμα ως τον διαγνωστικό καθρέφτη της κατάστασης της υγείας μας, αντιμετωπίζει τις ρυτίδες ή την απώλεια φωτεινότητας του προσώπου ως σημαντικά διαγνωστικά στοιχεία για την γενικότερη αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας.

Το πρόσωπο λοιπόν είναι μια αντανάκλαση όχι μόνο της εσωτερικής υγείας αλλά και της συναισθηματικής ευεξίας του ατόμου.

Ο Αισθητικός Βελονισμός είναι μια φυσική και ανώδυνη μέθοδος η οποία δεν περιορίζεται μόνο ως μια αισθητική θεραπεία, αλλά δρα  κυρίως στις υποκείμενες αιτίες που προκαλούν αυτές τις αλλοιώσεις, εξισορροπώντας τις ομοιοστατικές ανισορροπίες του σώματος.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η ομορφιά προέρχεται από την εσωτερική του ομοιόσταση και απλά αντανακλάται στο δέρμα.

Αποτελέσματα που μας προσφέρει ο Βελονισμός στον αισθητικό τομέα

Αυτή η αισθητική θεραπεία αποτελεί επέκταση του παραδοσιακού βελονισμού. Βοηθά με φυσικό τρόπο το δέρμα να φαίνεται νεότερο, πιο λείο και πιο υγιές. Σε αντίθεση με τις διαδικασίες Botox, ο Βελονισμός του προσώπου αντιμετωπίζει όχι μόνο σημάδια γήρανσης, αλλά και τη γενική υγεία του δέρματος.

Ο Αισθητικός ή Κοσμητικός Βελονισμός διεγείρει την παραγωγή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο, τη σύνθεση κολλαγόνου, την τόνωση των μυών του προσώπου, το αίμα και τη λεμφική κυκλοφορία. Δρα στην ενεργοποίηση της οξυγόνωσης των ιστών μειώνοντας τον τρόπο  εμφάνισης των ρυτίδων, την επιδερμίδα, την υφή δέρματος, την ενυδάτωση και καταληκτικά την λάμψη της επιδερμίδας.

Σε τι συνίσταται μια συνεδρία Αισθητικού Βελονισμού

Στην εισαγωγή πολύ λεπτών βελονών στο δέρμα, σε συγκεκριμένα σημεία. Είναι μια πρακτικά ανώδυνη τεχνική χωρίς παρενέργειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μικροί μώλωπες οι οποίοι εξαφανίζονται σε λίγες μέρες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία, αλλά χρειάζονται τουλάχιστον 8 -10  συνεδρίες για να γίνουν εμφανή και σταθερά.

Πόσο διαρκεί ο Αισθητικός Βελονισμός;

Τα αποτελέσματα της αναζωογόνησης του Βελονισμού προσώπου είναι αθροιστικά. Αρχικά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πραγματοποιήσει 3 συνεδρίες Αισθητικού Βελονισμού προσώπου εντός του πρώτου μήνα. Στη συνέχεια προτείνεται μια συνεδρία  ανά μήνα ως θεραπεία συντήρησης σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ο αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών Αισθητικού Βελονισμού προσώπου που θα προταθεί στον ενδιαφερόμενο ενδέχεται να διαφέρει από άτομο σε άτομο, εφόσον αναφερόμαστε  σε μια εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση.  

Οφέλη του Βελονισμού για την Αισθητική Ιατρική

Ο Αισθητικός Βελονισμός είναι όλο και πιο διαδεδομένος γιατί εκτός από την παροχή ικανοποιητικών αισθητικών αποτελεσμάτων, αποτέλεσμα της παραγωγής κολλαγόνου, είναι μια θεραπευτική τεχνική που μακροχρόνια  στοχεύει στη βελτίωση της κατάστασης της ψυχοσωματικής ευεξίας.

Έχει επίσης μεγάλη αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις ακμής, ροδόχρους ακμής, την μείωση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος γύρω από τα μάτια, των κηλίδων προσώπου και της κυτταρίτιδας.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πρόσθετες τεχνικές όπως η Moxa, το Guasha και το Dermaroller. Το τελευταίο χρησιμοποιείται  με ελαφριά, ανώδυνη διέγερση, ειδικά για τη σύσφιξη ιστών σε περιοχές με χαλαρότερο δέρμα, όπως ο λαιμός και το πηγούνι. Η Βεντουζοθεραπεία και η Ωτοθεραπεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του ασθενούς σε συνεδρίες Aισθητικού Bελονισμού.