Δυσμηνόρροια & Ιατρικός Βελονισμός

Δυσμηνόρροια: Τι είναι 

Η Δυσμηνόρροια είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που σχετίζεται με την έμμηνη ρύση, γνωστή και ως πόνοι περιόδου κι επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό την πλειοψηφία των γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Αποτελεί μια εξαιρετικά κοινή πάθηση που παρουσιάζεται σε ποσοστά μεταξύ 50% και 95% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, οι οποίες παρουσιάζουν πόνο κατά την διάρκεια της περιόδου. Είναι υπεύθυνη για την απουσία από την εργασία, και η κύρια αιτία απουσίας από το σχολείο μεταξύ των εφήβων.

Συνήθη συμπτώματα της δυσμηνόρροιας είναι ο πόνος ή κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλίας ή στη μέση, ο πόνος στο στήθος, διάρροια, συχνουρία, επεισόδια ναυτίας, έμετος, πονοκέφαλος, ζάλη, λιποθυμία, αίσθημα κούρασης, συναισθηματικές διαταραχές, κ.α. Ο πόνος εμφανίζεται συνήθως στην κάτω κοιλιακή χώρα, αλλά μπορεί επίσης να εντοπιστεί στην πλάτη και να αντανακλάται στα κάτω άκρα.

Δυσμηνόρροια: Είδη 

Υπάρχουν δύο είδη Δυσμηνόρροιας, η Πρωτοπαθής και η Δευτεροπαθής.

Η Πρωτοπαθής οφείλεται σε φυσιολογικούς σπασμούς της μήτρας και  τείνει να βελτιώνεται με την πάροδο των χρόνων ή μετά από εγκυμοσύνη. Ως  Δευτεροπαθή Δυσμηνόρροια ορίζουμε εκείνη που δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια, αλλά έχει παθολογικό υπόβαθρο, συνήθως δε, προκαλείται από Ενδομητρίωση, ΙνομυώματαΑδενομύωση, Ενδομήτριο Σπείρωμα, Πυελική Φλεγμονή, και εμφανίζεται αργότερα στην ζωή της γυναίκας σε σχέση με την Πρωτοπαθή Δυσμηνόρροια ενώ η διάρκεια του πόνου είναι μεγαλύτερη από τις συνήθεις κράμπες, όπως και η έντασή του.

Δυσμηνόρροια: Πώς την αντιμετωπίζει ο Ιατρικός Βελονισμός 

Δυσμηνόρροια: Aντιμετώπιση με τον Ιατρικό Βελονισμό | velonismos-iatrikos.gr
Δυσμηνόρροια: Aντιμετώπιση με τον Ιατρικό Βελονισμό | velonismos-iatrikos.gr

Ο Εμμηνορροϊκός Πόνος που εμφανίζεται πριν, κατά την διάρκεια,  ή μετά την Εμμηνορροϊκή Περίοδο, οφείλεται στην παρουσία παθογόνων παραγόντων, σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική η οποία ασχολείται με τον πόνο της περιόδου για χιλιάδες χρόνια. Το αρχαιότερο γραπτό κείμενό της, χρονολογείται από το 200 μ.Χ.  

Η Κινεζική Ιατρική  θεωρεί πως  οι πιθανές αιτίες είναι:

α) ανεπάρκεια της ενέργειας του ήπατος

β) ανεπάρκεια της ενέργειας του αίματος,  και

γ) διείσδυση ενέργειας κρύου ή υγρασίας στο γεννητικό σύστημα.

Μόνο μετά από την έγκαιρη και εύστοχη  διάγνωση της κλινικής εικόνας της γυναίκας, είναι δυνατή η θεραπεία αυτού του συνδρόμου, το οποίο η Κινέζικη Ιατρική  αντιμετωπίζει επαρκώς, και με αποτελέσματα που διαρκούν, αφού δεν θεραπεύει μόνον συμπτωματικά όπως η Κλασική Ιατρική με μηνιαία συνήθως θεραπεία.

Δυσμηνόρροια: Ιατρικός Βελονισμός και Βοτανοθεραπεία

Ο Ιατρικός Βελονισμός και ειδικά σε συνδυασμό με την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία μπορεί να θεωρηθεί ένα εξαιρετικό θεραπευτικό μέσο για όλες τις γυναίκες που πάσχουν από σοβαρές εμμηνορροϊκές κράμπες και αναζητούν την υποστήριξη  συμπληρωματικής θεραπείας, ή που απλά προτιμούν να αποφύγουν  τους σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με την παρατεταμένη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα