Υπογονιμότητα & Ιατρικός Βελονισμός

Η υπογονιμότητα είναι από τις πιο συχνές και ταυτόχρονα περίπλοκες ιατρικές καταστάσεις που  έχουν αντίκτυπο σε σωματικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο, τόσο στην γυναίκα όσο και στον άντρα.

Όταν ένα ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί μετά από επανειλημμένες  και διαφορετικές προσπάθειες φθάνει σε  αδιέξοδο, είναι έτοιμο να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη επιλογή. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται και η εναλλακτική θεραπεία του Ιατρικού Βελονισμού, μια θεραπεία που μπορεί να εφαρμοσθεί για την αντιμετώπιση  διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων.

Ο Ιατρικός Βελονισμός δυστυχώς δεν είναι η πρώτη επιλογή που σκέπτεται το ζευγάρι ανάμεσα σε  όλες τις διαθέσιμες θεραπείες υπογονιμότητας. Όμως, είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή έως σήμερα. Ακόμη και σε περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), ο Βελονισμός έχει και εκεί την χρησιμότητά του, καθώς μπορεί να συνδυαστεί, προκειμένου να έρθουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην περίπτωση αυτή,  γίνεται μία συνεδρία Ιατρικού Βελονισμού  στο Ινστιτούτο μας την ημέρα της εμβρυομεταφοράς ,και ακολουθεί μία επόμενη συνεδρία, την ίδια ή την επομένη ημέρα της εμβρυομεταφοράς.  

Υπογονιμότητα: Με ποιον τρόπο μπορεί ο Βελονισμός να βοηθήσει

Οι επιδράσεις που έχει επιφέρει ο Ιατρικός Βελονισμός στη θεραπεία της υπογονιμότητας, είναι πολλές και τα  οφέλη πολλαπλά – οι μελέτες που διεξάγονται ανά τον κόσμο, το επιβεβαιώνουν.                        

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως μέσω της θεραπείας του Ιατρικού Βελονισμού πριν αλλά και μετά από κάθε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, το ποσοστό για πιθανότητα εγκυμοσύνης ήταν βελτιωμένο κατά 50% σε σχέση με πριν. Ειδικότερα, η χρήση Βελονισμού συνδυαζόμενη με οποιοδήποτε άλλο τρόπο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, έχει αποδείξει ότι αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, την υγιή εξέλιξή της και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωσή της με την απόκτηση υγιών μωρών.

Όταν η ασθενής προσέρχεται για Βελονισμό με βασικές αιτίες υπογονιμότητας το άγχος και το στρες, τότε τα αποτελέσματα τα οποία παρατηρούμε από τις πρώτες κιόλας θεραπείες είναι θετικά, και είναι ακόμη καλύτερα, όταν δεν υπάρχει προφανής αιτία (ιδιοπαθής υπογονιμότητα).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού ακολουθούνται και χρησιμοποιούνται αυστηρά, προκαθορισμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα Βελονισμού, από εξειδικευμένο Ιατρό / Βελονιστή, τα οποία κατόπιν συζήτησης μαζί του προσαρμόζονται στις ανάγκες του ζευγαριού. 

Υπογονιμότητα: Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να ξεκινήσετε την θεραπεία με Βελονισμό;

Η σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του Ιατρικού Βελονισμού και ενισχύεται σε σταθερή βάση με νέες έρευνες που αφορούν την υπογονιμότητα.

Συνήθως συνιστάται στους ασθενείς η θεραπεία να ξεκινά τρεις έως τέσσερις μήνες πριν από την διαδικασία της  εξωσωματικής  γονιμοποίησης.

Επίσης, μελέτη του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αύξησαν την επιτυχή διαδικασία της εμβρυομεταφοράς όταν ακολούθησαν μια θεραπεία Βελονισμού πριν και μετά τη μεταφορά του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της κλασικής ιατρικής, δηλαδή  μόνον μέσω του συνδυασμού Βελονισμού και  φυτικών φαρμάκων,  είναι δυνατό να προκύψει εγκυμοσύνη. 

Υπογονιμότητα: Η διαφορετικότητα του Ιατρικού Βελονισμού         

Υπογονιμότητα: Με ποιον τρόπο μπορεί ο Βελονισμός να βοηθήσει | velonismos-iatrikos.gr
Υπογονιμότητα: Με ποιον τρόπο μπορεί ο Βελονισμός να βοηθήσει | velonismos-iatrikos.gr

Η σπουδαιότητα του Βελονισμού έγκειται στο γεγονός ότι δρα εντελώς  διαφορετικά απ’ότι τα φάρμακα. Και αυτό διότι στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, τονώνουμε το νευρικό σύστημα και κατ’επέκταση τον οργανισμό, δρώντας στους φυσιολογικούς “μεσολαβητές” όπως  η παραγωγή ορμονών, και  τους αντίστοιχους νευροδιαβιβαστές. Από την πρώτη θεραπεία η γυναίκα απολαμβάνει ένα αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας , αλλά και  ανακούφιση στις πιθανές διαταραχές  της περιόδου.

Οι τρόποι με τους οποίους ο βελονισμός βοηθάει  στις περιπτώσεις υπογονιμότητας, είναι οι παρακάτω:

  • Αύξηση ροής του αίματος στις ωοθήκες και στο ενδομήτριο
  • Συμβολή στη ρύθμιση της ορμόνης γοναδοτροπίνης (αύξηση ποσοστών ωορρηξίας)
  • Αύξηση της ορμόνης β-ενδορφίνης (εγκέφαλος) έχει επίσης παρατηρηθεί
  • Αύξηση του αριθμού των ωαρίων (αρχικά των ωοθυλακίων) και ταυτόχρονα στη θρέψη και την διέγερση αυτών
  • Αναλγητική και αγχολυτική δράση κατά τη διάρκεια της ενδοκολπικής ωοληψίας
  • Μείωση στον αριθμό έκτοπων κυήσεων
  • Η εμφύτευση του κυήματος μετά την εμβρυομεταφορά, γίνεται ευκολότερη εξαιτίας του περιορισμού στη συστολή της μήτρας

Υπογονιμότητα: Ποια είναι  η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη καθώς οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές, ειδικά κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, και τοποθετούνται σε απομακρυσμένα σημεία όπως στα χέρια, στα πόδια  και ψηλά στην κοιλιά (επάνω από την περιοχή του ομφαλού).

Ο αριθμός των συνεδριών, η συχνότητα και ο ρυθμός τους καθορίζονται έπειτα από  το ιστορικό του ασθενή που έχει λάβει ο Ιατρός/Βελονιστής μας, έχοντας φυσικά εξετάσει και ο ίδιος  την κλινική του εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία με βελονισμό δεν παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει η υποψήφια μητέρα, και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς αυτή, αλλά αντιθέτως ενισχύει την  δράση της.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα