Δρ. Κωνσταντίνος Περιφεράκης

Δρ. Κωνσταντίνος Περιφεράκης – Ιατρός Βελονιστής

Ο ιατρός Περιφεράκης Κωνσταντίνος μέλος του Ιατρικού Συλλόγου από το 1992 έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ‘’Universitatea de Medicina si Farmacie ‘’Victor Babes’’’’ το 1984.  Έκτοτε έχοντας ακολουθήσει την ειδικότητα της βιοπαθολογίας εξειδικεύτηκε στον βελονισμό αποκτώντας δίπλωμα βελονισμού το 1991.  Ακολούθησε το 2001 μετεκπαίδευση στον βελονισμό στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Την ίδια χρονική περίοδο ειδικεύτηκε στην Κινεζική Βοτανοθεραπεία στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό κέντρο βελονισμού ‘’Acupuncture Science’’. Το 2004 μετεκπαιδεύτηκε στο σύστημα κοιλιακού βελονισμού και το 2008 απέκτησε δίπλωμα οζονοθεραπείας. Επίσης, απ’ το 2009 είναι διπλωματούχος ιριδολογίας και την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στον αισθητικό βελονισμό στο ‘Oriental Medicine Training Center’’ . O κύκλος επιμόρφωσης έκλεισε με την πιστοποίηση του στον ωτικό βελονισμό το 2013.

Αναφορικά με την εργασιακή του εμπειρία ο κ. Περιφεράκης ξεκίνησε την άσκηση της ειδικότητάς του ως ιατρός της μονάδος πεζικού στον ελληνικό στρατό το 1985 και συνέχισε ως ειδικευμένος ιατρός βιοπαθολογίας. Από το 2001 έως σήμερα εκτός του ότι ασκεί επαγγελματικά τον βελονισμό ως πιστοποιημένος βελονιστής-ιατρός είναι και καθηγητής βελονισμού έχοντας ήδη προχωρήσει σε δημοσιεύσεις ερευνών όπως παρακάτω:   https://repo.journalnx.com/index.php/nx/article/view/1060