Πέτρος Ντόβας

Πέτρος Ντόβας – Οφθαλμίατρος

Ο Πέτρος Ντόβας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Comenius της Mπρατισλάβα της Σλοβακίας το 2013. Εκπαιδεύτηκε και αποφοίτησε από τη Σχολή Βιοϊαρτικού Βελονισμού και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, με περισσότερες από 300 ώρες πρακτικής και θεωρητικής κατάρτισης, το 2015. Εξασκεί έκτοτε ενεργά τον βελονισμό σε ιδιωτικό ιατρείο για διάφορες παθήσεις, όπως χρόνιο πόνο, διακοπή καπνίσματος, εμβοές, εξαρτήσεις κ.α.

Το 2016 διορίστηκε ως ειδικευόμενος Οφθαλμίατρος στην Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Γεώργιος Γεννηματάς’’, όπου εκπαιδεύτηκε και είχε ενεργή συμμετοχή σε ειδικά τμήματα της κλινικής του, όπως στο τμήμα κερατοειδούς, τμήμα  παθήσεων και χειρουργικής αμφιβληστροειδούς και υαλοειδούς. Συμμετείχε επίσης σε πολλές δημοσιεύσεις σε σημαντικά οφθαλμολογικά επιστημονικά συνέδρια.

Το 2021, μετά από Κρατικές Εξετάσεις Ιατρικής Ειδικότητας τις οποίες επέτυχε, έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Οφθαλμιάτρου και έκτοτε εξασκεί το επάγγελμά του σε ιδιωτικό του ιατρείο στην περιοχή των Ιλισίων, ενώ είναι συνεργάτης γιατρός στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού ΟΡΑΣΙΣ.