Πολυκυστικές Ωοθήκες & Ιατρικός Βελονισμός

Πολυκυστικές Ωοθήκες: Τι είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθήκων

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (Polycystic Ovary Syndrome – PCOS) είναι ένα σύνθετο σύνολο συμπτωμάτων που σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και πιθανώς να  υπάρχει κληρονομική προδιάθεση.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο αφορά ένα ποσοστό περίπου 10% των γυναικών, ακόμη και στην εφηβεία,  και είναι μια αρκετά περίπλοκη διαταραχή των ωοθηκών. 

Αν και τα συμπτώματα είναι ιδιαιτέρως εξατομικευμένα, η αναζήτηση των Πολυκυστικών Ωοθηκών ξεκινά συχνά, λόγω ακανόνιστων Εμμηνορροϊκών Κύκλων ή Αμηνόρροιας. Η διάγνωση της νόσου γίνεται όταν διαπιστωθεί παρουσία τυπικών κύστεων στις ωοθήκες.

Η κλινική εικόνα της γυναίκας παρουσιάζει συχνά διαταραχή στην ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς και εμφάνιση ακμής. Επίσης η αντίσταση στην ινσουλίνη ως αποτέλεσμα του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών, έχει ως κλινικό σύμπτωμα την εμφάνιση παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, υπερχοληστερολαιμίας συνεπώς αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πολυκυστικές Ωοθήκες: Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Πολυκυστικές Ωοθήκες και Βελονισμός | velonismos-iatrikos.gr
Πολυκυστικές Ωοθήκες και Ιατρικός Βελονισμός | velonismos-iatrikos.gr
  • Υπογονιμότητα, λόγω απουσίας ωορρηξίας
  • Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης Σακχαρώδου Διαβήτη τύπου ΙΙ
  • Υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια στο αίμα
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης Καρδιαγγειακής Νόσου
  • Υπερπλασία και Καρκίνος του ενδομητρίου
  • Αυξημένος κίνδυνος για ανάπτυξη Καρκίνου των ωοθηκών

Πολυκυστικές Ωοθήκες: Πώς αντιμετωπίζει ο Ιατρικός Βελονισμός το Σύνδρομο

Ο Ιατρικός Βελονισμός μπορεί να είναι χρήσιμος στην αντιμετώπιση αυτού του Συνδρόμου δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Sahlgrenska Academy, University of Gothenburg (Σουηδία), που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physiology, αυτό το Σύνδρομο μπορεί να βελτιωθεί με την χρήση του Bελονισμού. «Ένας συνδυασμός Ηλεκτρο-βελονισμού (Βελονισμός με ηλεκτρική διέγερση), μέτριας άσκησης, και ειδικής διατροφής, βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων του Συνδρόμου», δήλωσε ο Elisabet Stener-Victorin, ερευνητής που διεξήγαγε τη μελέτη.

Συχνό φαινόμενο στις  γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, η υψηλή δραστηριότητα του Συμπαθητικού Νευρικού Συστήματος η οποία σύμφωνα με τον ερευνητή, θα μπορούσε να είναι αιτία του Συνδρόμου. Ο Βελονισμός φαίνεται να την αντιμετωπίζει με πολύ καλά αποτελέσματα.

Οι εξειδικευμένοι Ιατρικοί/Βελονιστές του Ινστιτούτου μας, επι σειρά ετών αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη επιτυχία τιο Συνδρονο των Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Η θεραπεία ξεκινά με  προσεκτική ανάλυση και αξιολόγηση τόσο της εργαστηριακής, όσο και της κλινικής εικόνας της ασθενούς, και γίνεται με εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος Ιατρού. 

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα