Αδυνάτισμα & Ιατρικός Βελονισμός

Αδυνάτισμα: Τι είναι η Παχυσαρκία

Ως παχυσαρκία ορίζεται η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τον άνθρωπο, οδηγώντας σε μείωση του προσδόκιμου ζωής  ή/και αυξημένα προβλήματα υγείας. Η παχυσαρκία αυξάνει τις πιθανότητες απόκτησης διαφόρων ασθενειών, όπως καρδιοαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδης διαβήτης τύπου II, αποφρακτική υπνική άπνοια, ορισμένα  είδη καρκίνου, οστεοαρθρίτιδα, άσθμα κ.λπ.

Αδυνάτισμα: Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο Βελονισμός 

Η Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική μπορεί να προσφέρει ένα μακροχρόνιο και μόνιμο αποτέλεσμα στην παχυσαρκία. Προσφέρει λύσεις σε προβλήματα διαταραχών του μεταβολισμού, και της βουλιμίας. Με τον Ιατρικό Βελονισμό επιτυγχάνουμε αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς του υπέρβαρου ασθενή, με αποτέλεσμα την μείωση στην αίσθηση πείνας και την αύξηση στην αίσθηση κορεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Παχυσαρκία μπορεί να εμφανιστεί όχι μόνο λόγω προβλήματος υγείας, αλλά και λόγω συναισθηματικών διαταραχών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο παρατηρείται συχνότερα στην εποχή μας – αν αναλογιστεί κανείς  τα άγχη της καθημερινότητας αλλά και τις αλλαγές που καλείται  να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος, κατανοεί τη δυσκολία του να ακολουθήσει μια σωστή και σταθερή διατροφή, προκειμένου να χάσει το βάρος που επιθυμεί. Απόλυτα λογικό, αφού η απώλεια βάρους απαιτεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής σε συνδυασμό με άσκηση και καλή ψυχολογία.

Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει ευεργετικά ο Ιατρικός Βελονισμός, επηρεάζοντας τους ψυχολογικούς και ψυχοπαθολογικούς παράγοντες της διατροφικής συμπεριφοράς, όπως:

  • την ψυχολογική πείνα
  • τα ψυχολογικά αποτελέσματα του διαιτητικού περιορισμού (άγχος, κατάθλιψη, εκνευρισμός, επιθετικότητα)
  • την έντονη επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές όπως γλυκά ή ζυμαρικά
  • την αύξηση ρυθμού του βασικού μεταβολισμού (που είναι συνήθως χαμηλός σε άτομα που υποβάλλονται συχνά σε δίαιτες αδυνατίσματος).
Αδυνάτισμα και Βελονισμός | velonismos-iatrikos.gr
Αδυνάτισμα και Βελονισμός | velonismos-iatrikos.gr

Στην εποχή μας, ο Ιατρικός Βελονισμός χρησιμοποιείται όλο και πιο  συχνά για να επιτύχει κάποιος την απώλεια βάρους που επιθυμεί. Στην διαδικασία απώλειας βάρους  με Βελονισμό, διεγείρονται τα βασικά νεύρα, τα ενεργειακά κέντρα, και συγκεκριμένα σημεία του σώματος τα οποία ο εξειδικευμένος Ιατρός-Βελονιστής γνωρίζει, και η διέγερση αυτή οδηγεί σε θεραπευτική λειτουργία.

Κατά τη διαδικασία απώλειας βάρους με Βελονισμό, ο Βελονιστής  Ιατρός επικεντρώνεται στον θυρεοειδή αδένα, στο στομάχι, στο στόμα, στον σπλήνα και γενικότερα στο ενδοκρινικό σύστημα, με σκοπό την ορμονική αποκατάσταση,  επηρεάζοντας έτσι τον μεταβολισμό, την όρεξη για φαγητό και την πέψη, οδηγώντας τα, στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Αδυνάτισμα: Τι υπόσχεται ο Βελονισμός

Ο Ιατρικός Βελονισμός υπόσχεται να βοηθήσει και στο τοπικό πάχος, στην κυτταρίτιδα και στην πλαδαρότητα, και να ελαττωθούν εκατοστά, ανάλογα πάντα με την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η θεραπεία.

Αδυνάτισμα: Πώς γίνεται ο Βελονισμός;

Ο Ιατρός – Βελονιστής λαμβάνει αρχικά από τον ασθενή ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, και αναλόγως γίνεται η επιλογή της αντίστοιχης μεθόδου. Στην συνέχεια αποφασίζεται και εφαρμόζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών είτε σε ολόκληρο  το σώμα, είτε τοπικά.

Αδυνάτισμα: Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζω;

Ο Βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με Ηλεκτροβελονισμό, καθώς και με Ωτοβελονισμό.      

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, και η κάθε συνεδρία διαρκεί 25-30 λεπτά. Όσον αφορά την συχνότητα των συνεδριών, αυτή εξατομικεύεται αναλόγως με το πρόβλημα του εκάστοτε ασθενή. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός μας προτείνει επίσης συγκεκριμένη διατροφή και συστάσεις, μαζί με οδηγίες για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα.

Δηλαδή μαζί με τη  διατροφή ελέγχονται/μειώνονται οι ανθυγιεινές συνήθειες όπως πχ. το κάπνισμα. Συστήνεται και ενθαρρύνεται η σωματική άσκηση, ο επαρκής και καλός ύπνος, και η  αντιμετώπιση του στρες.  Η θεραπεία με Βελονισμό είναι απολύτως ασφαλής, δεν υπάρχουν αντενδείξεις, και εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες. Με τον τρόπο αυτό, αλλάζει μόνιμα ο μεταβολισμός και η διατροφική συμπεριφορά, οδηγώντας έτσι σε ένα σταθερό αποτέλεσμα.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα