Αισθητικός ή Κοσμητικός Ιατρικός Βελονισμός

Αισθητικός Βελονισμός: Τι είναι ο Αισθητικός ή Κοσμητικός Βελονισμός

Το ανθρώπινο δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, τόσο προς το βάρος (αντιπροσωπεύει το 16% του ολικού μας βάρους), όσο και προς το μέγεθος αφού καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του  σώματος.  Το πάχος του εξαρτάται από τον όγκο του νερού που συγκρατεί, ενώ η κύρια λειτουργία του είναι ο διαχωρισμός και η προστασία μας από τον περιβάλλοντα κόσμο. Παρόλο που μια από τις κύριες λειτουργίες του δέρματος είναι να παρεμποδίζει την είσοδο βλαβερών ουσιών (αλλά και το νερό) μέσα στο σώμα, οι περισσότερες από αυτές καταφέρνουν να εισχωρήσουν στο δέρμα, αλλά με πολύ αργό, σχεδόν ασήμαντο ρυθμό.

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική θεωρώντας το δέρμα ως τον διαγνωστικό καθρέφτη της υγείας μας, αντιμετωπίζει τις ρυτίδες ή την απώλεια φωτεινότητας του προσώπου, ως σημαντικά διαγνωστικά στοιχεία για την γενικότερη αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας.

Το πρόσωπο λοιπόν είναι μια αντανάκλαση όχι μόνο της εσωτερικής υγείας, αλλά και της συναισθηματικής ευεξίας του ατόμου.

Ο Αισθητικός Βελονισμός είναι μια φυσική και ανώδυνη μέθοδος η οποία δεν περιορίζεται στην αισθητική θεραπεία, αλλά δρα  κυρίως στις υποκείμενες αιτίες που προκαλούν τις δερματικές αλλοιώσεις, εξισορροπώντας τις ομοιοστατικές ανισορροπίες του σώματος.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η ομορφιά προέρχεται από την εσωτερική ομοιόσταση, και απλά αντανακλάται στο δέρμα.

Αισθητικός Βελονισμός: Αποτελέσματα που μας προσφέρει στον αισθητικό τομέα

Αυτή η αισθητική θεραπεία αποτελεί επέκταση του παραδοσιακού βελονισμού. Βοηθά με φυσικό τρόπο το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές, πιο λείο, οπότε και νεότερο. Σε αντίθεση με τις διαδικασίες Botox, ο Βελονισμός του προσώπου αντιμετωπίζει όχι μόνο τα σημάδια γήρανσης, αλλά και τη γενική υγεία του δέρματος, ενεργοποιώντας διεργασίες που επιβραδύνουν τη γήρανση.

Ο Αισθητικός ή Κοσμητικός Βελονισμός διεγείρει την παραγωγή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο, τη σύνθεση κολλαγόνου, την τόνωση των μυών του προσώπου, το αίμα και τη λεμφική κυκλοφορία. Ενεργοποιεί την οξυγόνωση των ιστών, κατά συνέπεια την εξάλειψη των ρυτίδων. Η υφή αλλάζει και ενυδατώνεται, και η επιδερμίδα αποκτά λάμψη από μέσα προς τα έξω.

Αισθητικός Βελονισμός: Σε τι συνίσταται μια συνεδρία Βελονισμού

Στην εισαγωγή πολύ λεπτών βελονών στο δέρμα, σε συγκεκριμένα σημεία. Είναι μια πρακτικά ανώδυνη τεχνική χωρίς παρενέργειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν μικροί μώλωπες οι οποίοι εξαφανίζονται σε λίγες μέρες.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία, αλλά χρειάζονται τουλάχιστον 8-10  συνεδρίες για να γίνουν εμφανή και σταθερά.

Αισθητικός Βελονισμός: Πόσο διαρκεί

Αισθητικός Βελονισμός: Τα Οφέλη | velonismos-iatrikos.gr
Αισθητικός Βελονισμός: Τα Οφέλη | velonismos-iatrikos.gr

Η αναζωογόνηση του προσώπου με τον αισθητικό βελονισμό είναι αθροιστική, και εμφανής μετά από μια σειρά 8-10 θεραπειών. Κάθε άτομο αποτελεί και μια  διαφορετική περίπτωση, αλλά συνήθως χρειάζονται θεραπείες συντήρησης μία φορά το μήνα, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αισθητικός Βελονισμός: Τα Οφέλη 

Ο Αισθητικός Βελονισμός είναι όλο και πιο διαδεδομένος, γιατί εκτός από την απόδοση ικανοποιητικών αισθητικών αποτελεσμάτων (μέσω της ενεργοποίησης στην παραγωγή κολλαγόνου), αποτελεί επίσης μια θεραπευτική τεχνική που στοχεύει στην μακροχρόνια αύξηση της ψυχοσωματικής ευεξίας.

Προσφέρει επίσης μεγάλη αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις ακμής, (συμπεριλαμβανομένης της ροδόχρους), στην μείωση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος γύρω από τα μάτια, στις κηλίδες προσώπου (πανάδες) και στην κυτταρίτιδα.

Πρόσθετες τεχνικές όπως η Moxa, το Guasha και το Dermaroller, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Το τελευταίο χρησιμοποιείται  με ελαφριά, ανώδυνη διέγερση, ειδικά για την σύσφιξη ιστών σε περιοχές με χαλαρότερο δέρμα, όπως ο λαιμός και το πηγούνι.

Η Βεντουζοθεραπεία και η Ωτοθεραπεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνεδρίες Aισθητικού Bελονισμού, προς όφελος του ασθενή.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι –  Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την  περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα