Εμβοές των ΄Ωτων & Ιατρικός Βελονισμός

Αντιμετώπιση των Εμβοών με τον Ιατρικό Βελονισμό - velonismos-iatrikos.gr

Εμβοές: Τι είναι

Οι Εμβοές ή το Βούισμα στα Αυτιά, είναι η υποκειμενική αίσθηση ενός ήχου (μέσα στο αυτί ή στο κεφάλι), ο οποίος   δεν έχει προέλευση από το περιβάλλον. Οι Εμβοές έχουν περιγραφεί από τους ασθενείς με διάφορους τρόπους, πχ. ως κουδούνισμα, βουητό ή σαν τον ήχο του καρδιακού σφυγμού. Η σοβαρότητα και  ο βαθμός  των Εμβοών ποικίλει. Είναι γεγονός ότι οι Εμβοές όταν έχουν  μεγάλη ένταση ή/και διάρκεια,  προκαλούν έντονη επιβάρυνση στον ασθενή, δυσφορία ή / και άγχος.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι οι Εμβοές παρατηρούνται σε περιπτώσεις  κάποιας οργανικής βλάβης στο αυτί, ενώ μπορεί να παρατηρούνται και σε άτομα χωρίς καμία υποκείμενη  πάθηση.  Η συχνότητα εμφάνισης των Εμβοών δεν έχει σχέση με το φύλο  και αναλόγως της έντασής τους, γίνονται ή δεν γίνονται ανεκτές από τους πάσχοντες. Η δυσκολία του να βρεθεί η αιτία εμφάνισης των Εμβοών, μπορεί να οδηγήσει τους πάσχοντες και σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Είναι πιθανόν ο λόγος ύπαρξης των Εμβοών να είναι καθαρά παθολογικός. Σε πολλές όμως περιπτώσεις, ακόμη και με τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, καμία ωτολογική ή νευρική πάθηση δεν ανιχνεύεται.

Αν και οι Εμβοές αποτελούν δυσίατη πάθηση για την Κλασική Ιατρική, αυτό δεν ισχύει στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, όπου είναι κοινά παραδεκτό ότι ο Βελονισμός έχει απροσδόκητα ικανοποιητική ανταπόκριση, και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό ασθενών. 

 

Εμβοές: Σημαντική βελτίωση με θεραπεία με βελονισμό | velonismos-iatrikos.gr
Εμβοές: Σημαντική βελτίωση με θεραπεία με βελονισμό | velonismos-iatrikos.gr

Εμβοές και Ιατρικός Βελονισμός 

Πράγματι έχουν εφαρμοστεί πολλές θεραπευτικές μέθοδοι για την  αντιμετώπιση των Εμβοών, με συχνά ενθαρρυντικά αποτελέσματα, αλλά εξίσου συχνά, και με απογοητευτικά αποτελέσματα. Μεταξύ των θεραπευτικών μεθόδων με υψηλό ποσοστό επιτυχίας είναι και ο Ιατρικός Βελονισμός (δηλαδή ο Βελονισμός που ασκείται από εξειδικευμένους Ιατρούς). Η επιστημονική βιβλιογραφία αναφέρει την σημαντική βελτίωση στην κατάσταση των ασθενών, που ακολουθεί την θεραπεία με Βελονισμό.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Βελονισμός εφαρμόζεται από εκπαιδευμένο και έμπειρο Ιατρό – Βελονιστή, περιορίζει τόσο την συχνότητα των Εμβοών, όσο και την έντασή τους, με αποτέλεσμα να  βελτιώνεται σημαντικότατα η ζωή των ασθενών.

Είναι αλήθεια ότι ο Βελονισμός έχει αποκτήσει διεθνώς υψηλή αποδοχή από τους επαγγελματίες υγείας, ως εναλλακτική θεραπεία, ιδιαίτερα  στις προηγμένες υγειονομικά χώρες, με πρωτοπόρο την Κίνα. Στην εποχή μας εφαρμόζεται διεθνώς από εξειδικευμένους Ιατρούς και  για την αντιμετώπιση των Εμβοών των Ώτων.

 

Εμβοές: Θεραπευτικά Αποτελέσματα

Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι ο Ιατρικός Βελονισμός είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των Εμβοών.

Ειδικότερα, τοποθετώντας ειδικές – λεπτότατες  βελόνες σε επιλεγμένα σημεία του σώματος, επέρχονται θεραπευτικά αποτελέσματα. Στα σημεία που τοποθετούνται οι βελόνες διέρχονται οι μεσημβρινοί ενέργειας, που σχετίζονται με συγκεκριμένα όργανα.  Ανάλογα με την κλινική κατάσταση που περιγράφει  ο κάθε ασθενής, ο Ιατρός – Βελονιστής του Ινστιτούτου μας επιλέγει τα Εξατομικευμένα Σημεία Βελονισμού,  τα οποία είναι διαφορετικά για τον κάθε ασθενή, καθώς εξαρτώνται από την συχνότητα των Εμβοών του.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι η σημαντική μείωση στην μέση ένταση των Εμβοών, σε ποσοστά υψηλής στατιστικής σημασίας. Έχει διαπιστωθεί ότι με έναν αρκετά  μικρό αριθμό συνεδριών Iατρικού Bελονισμού, η μέση  ένταση των Εμβοών περιορίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό, με επακόλουθο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση στην ποιότητα  ζωής  των ασθενών.

Συμπερασματικά, ο Ιατρικός Βελονισμός είναι αποτελεσματικός στη μείωση της έντασης και της σοβαρότητας της Εμβοής και αξιολογείται από τους ειδικούς ως μια καλή θεραπευτική επιλογή για την χρόνια ή μη, εμβοή.

Συνοψίζοντας μπορούμε να επισημάνουμε ότι το Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού πραγματοποιεί Εξατομικευμένες Θεραπείες Βελονισμού με βάση συγκεκριμένα πρωτοκόλλα, οι οποίες επιφέρουν σημαντική ανακούφιση στην πάθηση των Εμβοών των Ώτων.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα