Εμβοές των ΄Ωτων & Ιατρικός Βελονισμός

Εμβοές: Τι είναι

Οι εμβοές είναι η υποκειμενική αίσθηση ενός ήχου (μέσα στο αυτί ή στο κεφάλι), ο οποίος   δεν έχει προέλευση από το περιβάλλον.  Έχουν περιγραφεί από τους ασθενείς με διάφορους τρόπους, όπως πχ. ως κουδούνισμα, βουητό ή σαν τον ήχο του καρδιακού σφυγμού. Η σοβαρότητα και  ο βαθμός  των εμβοών ποικίλει. Όταν   είναι μεγάλης έντασης ή/και διάρκειας,  προκαλούν έντονη επιβάρυνση στον ασθενή,   δυσφορία ή / και άγχος.

Οι εμβοές παρατηρούνται σε περιπτώσεις  κάποιας οργανικής βλάβης στο αυτί, ενώ μπορεί να παρατηρούνται και σε άτομα χωρίς καμία υποκείμενη  πάθηση.  Η συχνότητα εμφάνισης των εμβοών δεν έχει σχέση με το φύλο – αναλόγως της έντασής τους, γίνονται ή δεν γίνονται ανεκτές από τους πάσχοντες. Η δυσκολία του να βρεθεί η αιτία ύπαρξης των εμβοών, μπορεί να οδηγήσει τους πάσχοντες και σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Είναι δυνατό ο λόγος ύπαρξης των εμβοών να είναι καθαρά παθολογικός, σε πολλές όμως περιπτώσεις, ακόμη και με τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, καμία ωτολογική ή νευρική πάθηση δεν ανιχνεύεται.

Αν και οι εμβοές αποτελούν δυσίατη πάθηση για την κλασική ιατρική, αυτό δεν ισχύει στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, όπου ο βελονισμός έχει απροσδόκητα ικανοποιητική ανταπόκριση, και σε μεγάλο ποσοστό ασθενών. 

Εμβοές: Σημαντική βελτίωση με θεραπεία με βελονισμό | velonismos-iatrikos.gr
Εμβοές: Σημαντική βελτίωση με θεραπεία με βελονισμό | velonismos-iatrikos.gr

Εμβοές και Ιατρικός Βελονισμός 

Έχουν εφαρμοστεί πολλές θεραπευτικές μέθοδοι για την  αντιμετώπιση των εμβοών, με συχνά ενθαρρυντικά αποτελέσματα, αλλά εξίσου συχνά, και με απογοητευτικά αποτελέσματα. Μεταξύ των θεραπευτικών μεθόδων με υψηλό ποσοστό επιτυχίας είναι και ο Βελονισμός. Η επιστημονική βιβλιογραφία αναφέρει την σημαντική βελτίωση στην κατάσταση των ασθενών, που ακολουθεί την θεραπεία με βελονισμό.

Όταν ο Βελονισμός εφαρμόζεται από εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρό/ βελονιστή, περιορίζει τόσο την συχνότητα των εμβοών, όσο και την έντασή τους, με αποτέλεσμα να  βελτιώνεται σημαντικότατα η ζωή των ασθενών.

Ο Βελονισμός έχει αποκτήσει διεθνώς υψηλή αποδοχή από τους επαγγελματίες υγείας, ως εναλλακτική θεραπεία, ιδιαίτερα  στις προηγμένες υγειονομικά χώρες, με πρωτοπόρο την Κίνα. Στην εποχή μας εφαρμόζεται διεθνώς από εξειδικευμένους ιατρούς και  για την αντιμετώπιση των εμβοών των ώτων.

Εμβοές: Θεραπευτικά Αποτελέσματα

Τοποθετώντας ειδικές βελόνες σε επιλεγμένα σημεία του σώματος, επέρχονται θεραπευτικά αποτελέσματα,  επειδή στα σημεία που τοποθετούνται οι βελόνες διέρχονται οι μεσημβρινοί ενέργειας, που σχετίζονται με συγκεκριμένα όργανα.  Ανάλογα με την κλινική κατάσταση που περιγράφει  κάθε ασθενής, ο ιατρός / βελονιστής του Ινστιτούτου μας επιλέγει τα σημεία βελονισμού,  τα οποία είναι διαφορετικά για τον κάθε ασθενή, καθώς εξαρτώνται από την συχνότητα των εμβοών του.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι η σημαντική μείωση στην μέση ένταση των εμβοών, σε ποσοστά υψηλής στατιστικής σημασίας. Έχει διαπιστωθεί ότι με έναν αρκετά  μικρό αριθμό συνεδριών Iατρικού Bελονισμού, η μέση  ένταση των εμβοών περιορίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό, με επακόλουθο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση στην ποιότητα  ζωής  των ασθενών.

Συμπερασματικά, ο Βελονισμός είναι αποτελεσματικός στη μείωση της έντασης και της σοβαρότητας της εμβοής και αξιολογείται από τους ειδικούς ως καλή θεραπευτική επιλογή για την χρόνια ή μη, παλμική εμβοή.

Το Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού πραγματοποιεί βελονιστικές θεραπείες με βάση συγκεκριμένα πρωτοκόλλα, οι οποίες επιφέρουν σημαντική ανακούφιση στην πάθηση των εμβοών των ώτων.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα