Ιατρικός Βελονισμός

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού, πως δημιουργήθηκε;

Εμπνευστής και δημιουργός του Ινστιτούτου είναι ο κος Βασίλειος Σπύρου, ασθενής και ο ίδιος από την οφθαλμική  νόσο του Στάργκαρντ, ο οποίος βίωσε τη σταδιακή απώλεια της όρασης του από την ηλικία των 21 ετών. Μετά από μια επίπονη και πολυέξοδη διαδρομή 25 χρόνων σε αρκετές κλινικές και νοσοκομεία του εξωτερικού, ανέκοψε  την πορεία προς την ολική τύφλωση μέσω του Ιατρικού Βελονισμού και του Ηλεκτροβελονισμού.  Έχοντας πραγματοποιήσει συνεδρίες βελονισμού σε δύο χώρες του εξωτερικού, σήμερα συνεχίζει στο Ινστιτούτο “Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως”, με απώτερο στόχο την περαιτέρω βελτίωση της όρασής του.

Η χαρά του συνδέεται με τη αξιοσημείωτη βελτίωση κάθε ασθενή  που έχανε την ομορφιά του κόσμου από το βλέμμα του και, όπως άλλωστε συνέβη με τον ίδιο, η ελπίδα δεν πρέπει να εγκαταλείπεται ποτέ!

Οι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα οράσεως που εμπιστεύθηκαν το  Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως του κου Σπύρου, έχοντας αντιληφθεί τις δυνατότητες του Ιατρικού Βελονισμού, ζήτησαν από τον ιδρυτή του την επέκταση των δραστηριοτήτων και σε άλλες παθήσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα διευρύνθηκε η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου οπότε και προστέθηκαν επιπλέον παθήσεις για τις οποίες ο Ιατρικός Βελονισμός λειτουργεί τόσο προληπτικά όσο και συμπληρωματικά (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού, τι είναι;

Το “Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού” είναι ένα υπερσύγχρονο ιατρείο, υψηλής λειτουργικότητας και αισθητικής αφιερωμένο στην εφαρμογή του Βελονισμού ως Συμπληρωματική Ιατρική. Στελεχωμένο από δυο έμπειρους Ιατρούς- Βελονιστές,  συνιστά μια πρωτοπορία στις Βελονιστικές Τεχνικές, την Βοτανοθεραπεία και την ανάδειξη του Υγιεινού Τρόπου Ζωής – Διατροφής.

Σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων και συμπτωμάτων χωρίς την χρήση φαρμάκων. Μέσω του Ιατρικού Βελονισμού εστιάζουμε στην ανακούφιση του σωματικού πόνου, την ψυχική ισορροπία, την αποτοξίνωση, την ευεξία,  το αδυνάτισμα, την ομορφιά προσώπου, στην καταπολέμηση του άγχους και μιας σειράς ακόμη καταστάσεων που επιβαρύνουν την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Στόχος και δέσμευση μας είναι η διαφύλαξη της υγείας και ευζωίας των συνανθρώπων μας.

Ο κος Βασίλειος Σπύρου, εμπνευστής και ιδρυτής του Ινστιτούτου  διακατέχεται από κίνητρα βαθιά ανθρωπιστικά και ουσιαστικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η προσωπική παρουσία του στις αρχικές συνεντεύξεις των ασθενών με δυσίατες οφθαλμολογικές παθήσεις, προσδίδει ανακούφιση πως δεν είναι μόνοι στην πορεία αντιμετώπισης της νόσου. Ο ασθενής αντιλαμβάνεται τις εξελικτικές φάσεις της πάθησης, αποκωδικοποιεί τις διαδικασίες θεραπείας του και διαμοιράζεται την χαρά της σταδιακής επαναφοράς της όρασής του.

Ινστιτούτο Ιατρικού ΒελονισμούΙατρείο Βελονισμού

Το “Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού” λειτουργεί ως αδειοδοτημένο από τον Ι.Σ.Α. Ιατρείο Βελονισμού,  ενώ όλες οι συνεδρίες εφαρμόζονται από εξειδικευμένους Ιατρούς Βελονιστές.

Οι Ιατροί Βελονιστές του Ιατρείου Βελονισμού εφαρμόζουν πρωτόκολλα ανάλογα με την πάθηση και κυρίως σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ασθενή για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος χωρίς παρενέργειες, πάντα με ολιστική προσέγγιση του πάσχοντα και την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος Ιατρού.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού, που βρίσκεται;

Το “Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού” βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και συστεγάζεται με το “Ινστιτούτο Βελονισμού Οράσεως”, σε έναν άνετο και καλαίσθητο χώρο, στον 5ο όροφο του Cosmos Business Center, στα γραφεία 536, 537 και 538 επί της Λεωφόρου Κηφισίας 125-127 (Αμπελόκηποι). 

Οι ασθενείς μας εξυπηρετούνται από αρκετές λεωφορειακές γραμμές, το τρόλεϊ αλλά και τη γραμμή 3 του μετρό (Σταθμός Μετρό “ΠΑΝΟΡΜΟΥ”). Διατίθεται πάρκινγκ, στο υπόγειο του κτηρίου, είσοδος από την οδό Λουίζης Ριανκούρ.

Η επιστημονική ομάδα και τα διοικητικά στελέχη μας βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας προκειμένου να επιλύσουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη αποτελεσματική δράση του Ιατρικού Βελονισμού αλλά και για να σας ενημερώσουν αναλυτικά για το “Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού”.