Κατάθλιψη & Ιατρικός Βελονισμός

Κατάθλιψη και Ιατρικός Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι από τις  αρχαιότερες  θεραπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται έως σήμερα, κι έχει προέλευση την Κίνα.  Είναι μέθοδος αντιμετώπισης πολλών παθήσεων και ασθενειών, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες,   απόλυτα φυσική,  και μπορεί να εφαρμοστεί είτε μόνη της, είτε συνδυαστικά με άλλες θεραπείες, επιταχύνοντας και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όπως βοηθάει η ψυχοθεραπεία, έτσι και ο βελονισμός, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στο Ινστιτούτο μας, πάντοτε από ιατρούς/βελονιστές,  και παρέχει γρήγορα και μακροχρόνια αποτελέσματα, ανακουφίζοντας τον ασθενή.

Κατάθλιψη: Τι είναι 

Με τον όρο κατάθλιψη, εννοούμε μια σοβαρή διαταραχή της ψυχικής διάθεσης. Είναι ένα σύμπτωμα  που συχνά εμπεριέχει και την υποκειμενική εμπειρία της θλίψης. Αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα υγείας που μπορεί να εμφανιστεί σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή το κοινωνικό επίπεδο, με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης  στις γυναίκες (λόγω της πολυπλοκότητας των  ορμονών, της περιόδου κύησης, γέννας, εμμηνόπαυσης, κ.α).

Έχει βιολογική ή κοινωνική βάση, και επειδή επιβαρύνει καταλυτικά την ζωή των ασθενών, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της, επιβάλλεται . Όταν ένα άτομο είναι καταθλιπτικό, κάθε συναίσθημα βιώνεται πολύ έντονα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι κοινές ψυχικές διαταραχές  αυξάνουν σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ 1990-2013, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποφέρει από κατάθλιψη ή/και άγχος, αυξήθηκε κατά 50%, με περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, να επηρεάζεται από τη μία ή  την άλλη ψυχική διαταραχή.

Χρόνιοι πόνοι, αϋπνία και κόπωση είναι  συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται παράλληλα με την κατάθλιψη, τα οποία ο Βελονισμός αντιμετωπίζει με επιτυχία,  απελευθερώνοντας ενδορφίνες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, υποβοηθώντας έτσι την αίσθηση ευφορίας και ενεργητικότητας.

Κατάθλιψη: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Kατάθλιψη: Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο Βελονισμός | velonismos-iatrikos.gr
Kατάθλιψη: Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο Βελονισμός | velonismos-iatrikos.gr

Η κατάθλιψη εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα:

 • διαταραχές ύπνου
 • κλάμα
 • στομαχικές διαταραχές
 • αδυναμία συγκέντρωσης
 • ευερεθιστότητα
 • μειωμένο ενδιαφέρον για δραστηριότητες που αγαπάμε
 • χαμηλή  αυτοεκτίμηση
 • άγχος
 • διαταραχές μνήμης
 • σωματικοί πόνοι
 • αλλαγή στην όρεξη που οδηγεί σε μεταβολή του σωματικού βάρους
 • έλλειψη κινήτρων

Κατάθλιψη: Με ποιον τρόπο μπορεί ο Βελονισμός να βοηθήσει;

Μέσω της διαδικασίας του ιατρικού βελονισμού αυξάνονται τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών. Ο εξειδικευμένος ιατρός / βελονιστής διεγείρει επιλεγμένα σημεία του σώματος, τα οποία επιδρούν στην  περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με  την αίσθηση πόνου και  άγχους, απενεργοποιώντας  το σημείο εκείνο που ευθύνεται για την αίσθηση θλίψης. Με αυτόν τον τρόπο, ο βελονισμός προκαλεί  φυσική ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, επιτυγχάνοντας ισορροπία στο νου και στο σώμα.

Κατάθλιψη: Ποια είναι η διαδικασία;

Στην πρώτη επίσκεψη, ο ασθενής πρέπει να προσκομίσει  το αναλυτικό, ιατρικό  ιστορικό του. Μαζί με τον εξειδικευμένο ιατρό / βελονιστή του Ινστιτούτου μας, αναλύεται  ο τρόπος ζωής του ασθενή, δηλαδή η διατροφή του, η σωματική άσκηση, και όποιες άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται στην καθημερινότητά του.

Ο Βελονισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση πολύ λεπτών βελονών στο  σώμα και το πρόσωπο. Η τοποθέτηση γίνεται  σε επιλεγμένα σημεία πίεσης, που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές  του ανθρώπινου σώματος. 

Ακολουθώντας ένα προσεκτικά καθορισμένο πρόγραμμα συνεδριών, τα περισσότερα συμπτώματα της κατάθλιψης και της μελαγχολίας  απαλύνονται,  και γίνονται διαχειρίσιμα από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

Ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του, αισθάνεται συνολικά καλύτερα, και γίνεται περισσότερο κοινωνικός, καθώς τα συμπτώματά του  αρχίζουν να υποχωρούν.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα