Ουροποιητικό Σύστημα & Ιατρικός Βελονισμός

Ουροποιητικό Σύστημα: Τι είναι 

Το Ουροποιητικό Σύστημα αποτελείται από   τους νεφρούς, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα.

Η λειτουργία του ουροποιητικού εξαλείφει τα απόβλητα από το σώμα, ρυθμίζει τον όγκο του αίματος και την αρτηριακή πίεση, διατηρεί το ισοζύγιο του νερού, ελέγχει τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών και των μεταβολιτών και ρυθμίζει το pH του αίματος. Το Ουροποιητικό Σύστημα είναι το σύστημα αποστράγγισης του σώματος για την τελική απομάκρυνση των ούρων.

Ουροποιητικό Σύστημα: Διαταραχές 

Οι διαταραχές του Ουροποιητικού Συστήματος προκαλούνται γενικά από φλεγμονώδεις διεργασίες μολυσματικής  φύσης, επηρεάζουν τους νεφρούς και συχνά εμπλέκουν και την ουροδόχο κύστη. Οι πιο συχνές διαταραχές είναι η κυστίτιδα, η ουρηθρίτιδα, οι πέτρες νεφρών και η κυστική ουρητηρίτιδα.  Ανάμεσα στα συμπτώματα που εντοπίζονται είναι τα προβλήματα ούρησης, αίμα στα ούρα, πυρετός, οσφυϊκός ή πυελικός πόνος, καθώς και η ναυτία. Μεταξύ των παραγόντων προδιάθεσης για την εμφάνιση τέτοιων διαταραχών είναι η υπέρτασηο διαβήτηςοι πέτρες και η απόφραξη του Ουροποιητικού Συστήματος.

Ουροποιητικό Σύστημα: Η Αντιμετώπιση των Διαταραχών του Ουροποιητικού Συστήματος

Εάν αντιμετωπιστούν σωστά, οι λοιμώξεις του Ουροποιητικού Συστήματος υποχωρούν γρήγορα, αλλά η υποτροπή τους δεν είναι ασυνήθιστη και μερικές φορές μετατρέπονται σε πολύ σοβαρές ασθένειες.

Στην περίπτωση οξέων λοιμώξεων του Ουροποιητικού Συστήματος, ο Βελονισμός θα πρέπει να συνδυάζεται με αντιβιοτική θεραπεία για τον έλεγχο της οξείας φλεγμονής.

Στην Παραδοσιακή  Κινεζική  Ιατρική, η Ουροδόχος Κύστη και οι νεφροί που συνδέονται στενά μεταξύ τους, αντιπροσωπεύουν το «στοιχείο του  νερού» στο σώμα μας, φιλτράρουν το αίμα και διαχειρίζονται την ισορροπία νερού-ηλεκτρολυτών μέσα στον οργανισμό.

Ουροποιητικό Σύστημα: Οι πιο συχνές διαταραχές είναι η κυστίτιδα, η ουρηθρίτιδα, οι πέτρες νεφρών και η κυστική ουρητηρίτιδα | velonismos-iatrikos.gr
Ουροποιητικό Σύστημα: Οι πιο συχνές διαταραχές είναι η κυστίτιδα, η ουρηθρίτιδα, οι πέτρες νεφρών και η κυστική ουρητηρίτιδα | velonismos-iatrikos.gr

Στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού η διαχείριση ουρολογικών προβλημάτων  βασίζεται σε Ιατρούς Βελονιστές  που διαθέτουν εμπειρία στην Παραδοσιακή  Κινέζικη Ιατρική,  ικανοί να εντοπίσουν άμεσα τις αιτίες διαταραχής του Ουροποιητικού Συστήματος, και μετά από την προσεκτική λήψη ιατρικού ιστορικού, να βρουν την καταλληλότερη κι εξατομικευμένη θεραπεία για το πρόβλημα, σύμφωνα με τη γνώμη του θεράποντος Ιατρού.

Σε περιπτώσεις που αυτό κριθεί απαραίτητο, μπορεί να υπάρξει  στενή συνεργασία με εξειδικευμένους  επαγγελματίες της Συμβατικής Ιατρικής, ώστε οι θεραπείες Ιατρικού Βελονισμού  να συνδυαστούν  με εκείνες  της  κλασικής  ιατρικής.

Στόχος μας είναι  η αύξηση της αποτελεσματικότητας και η εξουδετέρωση των πιθανών παρενεργειών. Ο Ιατρικός Βελονισμός μπορεί  να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες διαταραχές, να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να συμβάλει στη μείωση των επιπλοκών και πιθανών υποτροπών. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την συντήρηση σε μακροχρόνια προβλήματα, καθώς και να μειώσει την ανάγκη για φάρμακα και για χειρουργική επέμβαση.

Περιπτώσεις  που, επίσης μπορούμε να διαχειριστούμε επιτυχώς με τον Βελονισμό, είναι η άσηπτη προστατίτιδαη κυστίτιδαοι διαταραχές ούρησης που οφείλονται στον προστάτη, η υπογονιμότητα και οι διαταραχές στυτικής δυσλειτουργίας.

Ουροποιητικό Σύστημα: Ερμηνείες κατά την θεωρία του Βελονισμού

Οι νεφροί και η ουροδόχος κύστη είναι όργανα υπεύθυνα για το Ουρογεννητικό Σύστημα. Σε ομαλή φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού, το Ουρογεννητικό μας προστατεύει από το κρύο αλλά και τον φόβο, σύμφωνα με αρχαία κινέζικα βιβλία. Αντίθετα, όταν η λειτουργία του δεν είναι ομαλή, ο οργανισμός μας καθίσταται λιγότερο ανθεκτικός στο κρύο, στις φοβίες, στο άγχος, γινόμαστε ευάλωτοι και κλαίμε ευκολότερα. Μπορεί να ακουστεί παράξενο στα αυτιά ενός σύγχρονου ιατρού που είναι εξοικειωμένος με τα στοιχεία των εξετάσεων αίματος, αλλά σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζει λειτουργικά την σωματική μας κατάσταση, σε μεγαλύτερο εύρος από ό,τι είναι κοινά αποδεκτό.

Για την αντιμετώπιση διαταραχών του Ουροποιητικού Συστήματος, χρησιμοποιούνται στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική θεραπευτικές τεχνικές που περιλαμβάνουν  πολλαπλούς  μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια), συχνά σε απόσταση από την επώδυνη πηγή, τα οποία όμως συνδέονται στενά με τα προσβεβλημένα όργανα, τόσο σωματικά όσο και ενεργειακά.

Αυτή η διαδικασία παρέμβασης  είναι θεμέλιο για την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, όπου τα πάντα στον ανθρώπινο οργανισμό θεωρούνται αλληλοσυνδεόμενα.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα