Συνδυαστικές Θεραπείες & Ιατρικός Βελονισμός

Οι πρώτες αναφορές στο βελονισμό χρονολογούνται πριν από  τουλάχιστον πέντε χιλιάδες χρόνια. Το γεγονός ότι σήμερα αποτελεί την πιο αποτελεσματική μη φαρμακευτική Ιατρική πράξη έχοντας θεαματικά αποτελέσματα σε παθήσεις στις οποίες η Δυτική Ιατρική «σηκώνει τα χέρια» οφείλεται στην προσαρμοστική του ιδιότητα και ικανότητα. Όπως κάποιος ζωντανός οργανισμός στην προσπάθεια του να επιβιώσει προσαρμόζεται στις νέες καταστάσεις και συνθήκες (όσον αφορά το περιβάλλον, τη φύση, κ.ά.) έτσι και ο βελονισμός όχι μόνο επιβιώνει αλλά και εξελίσσεται. Συνεχώς βρίσκονται όλο και πιο εξειδικευμένες θεραπείες για παθήσεις άγνωστες μέχρι πρότινος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περισσότερες από εκατό μελέτες σε διάστημα δύο μόλις μηνών για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση του οργανισμού στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Με αυτό το σκεπτικό, στην προσπάθεια μας να έχουμε ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπεία παθήσεων της όρασης και κυρίως όσον αφορά παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού χρησιμοποιούμε νέες βελονιστικές θεραπείες που βασίζονται σε συνδυασμό της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (TCM) με τη σχολή βελονισμού του Dr ΜasterTung καθώς και των θεραπειών με ηλεκτροβελονισμό.

Μελέτες για την αποτελεσματικότητα των θεραπειών έχουν γίνει σε διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins (JHU).

O master Tung έζησε από το 1916 έως το 1975 και ξεκίνησε να γίνεται γνωστός στη Δύση όταν θεράπευσε τον πρόεδρο της Καμπότζης που έπασχε από ημιπληγία.

Η θεωρία που ανέπτυξε όσον αφορά τις θεραπείες με βελονισμό έχει ως βάση την θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με τη θεμελιώδη διαφορά ότι ποτέ δεν θεραπεύει την πάσχουσα περιοχή. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αποτελεί ίσως την πιο σημαντική σχολή βελονισμού μετά την σχολή της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Η θεωρία του βελονισμού του master Tung στηρίζεται στις παρακάτω αρχές.

Χρησιμοποιεί 740 σημεία δίνοντας όμως μεγαλύτερη σημασία στην πορεία των μεσημβρινών καθώς και στα κυκλώματα που δημιουργούνται μέσω διασταυρώσεων μεταξύ τους.

Hλεκτροβελονισμός: Προκαλεί μια συνεχή ροή ενέργειας | velonismos-iatrikos.gr
Hλεκτροβελονισμός: Προκαλεί μια συνεχή ροή ενέργειας | velonismos-iatrikos.gr

Η διάγνωση στηρίζεται στην αναγνώριση του μεσημβρινού που εμπλέκεται, με τη μικρότερη δυνατή χρήση βελόνων. Με μια βελόνα ενεργοποιεί περισσότερα βελονιστικά σημεία χωρίς ποτέ να βελονίζει την πάσχουσα περιοχή. Τα αποτελέσματα των θεραπειών πρέπει να είναι άμεσα (από την πρώτη κιόλας συνεδρία). Λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν για την επιλογή των σημείων την ώρα, την ημέρα, τον μήνα, την εποχή και τον χρόνο, δεν χρησιμοποιεί χειρισμούς της βελόνας και τα θεραπευτικά του αποτελέσματα ενισχύονται με την χρήση GuaSha, μοξοθεραπείας, βεντουζοθεραπείας και TuiNa. Για την αντιμετώπιση των σύνθετων καταστάσεων και συστηματικών παθήσεων χρησιμοποιεί την μέθοδο Priching. Δίνει μεγάλη σημασία όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας στην κινητοποίηση του άκρου που θεραπεύει (βελονίζοντας βέβαια απομακρυσμένο σημείο) με σκοπό την κινητοποίηση της ενέργειας, κάτι παρόμοιο με αυτό που επιτυγχάνεται σε ασκήσεις Rigong.

Οι θεραπείες με τη χρήση ηλεκτροβελονισμού είναι πράγματι μια θεραπευτική αντιμετώπιση για παθήσεις όρασης στην οποία δίνουμε μεγάλη σημασία στο ινστιτούτο μας. Ο ηλεκτροβελονισμός προκαλεί μια συνεχή ροή ενέργειας στα σημεία στα οποία εφαρμόζεται μέσω της διέγερσης της βελόνας. Σε επιστημονικές μελέτες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των ΗΠΑ, έχουμε αξιοζήλευτα αποτελέσματα.

Οι μισοί ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση της λειτουργίας της όρασης με το ένα τέταρτο από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν βελτίωση 13 έως 53 φορές ύστερα από εξέταση με FST μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας η οποία διατηρήθηκε για τουλάχιστον 10 μήνες μετά την θεραπεία.

Ο ηλεκτροβελονισμός έχει ορισμένες αντενδείξεις στην εφαρμογή του, όπως για παράδειγμα σε ασθενείς με επιληπτικές κρίσεις ή σε όσους παρουσιάζουν αρρυθμίες και τους έχει τοποθετηθεί βηματοδότης αλλά και σε ηλικιωμένους ασθενείς.

Λόγω των σημείων στα οποία εφαρμόζεται (πρόσωπο, σημεία ιδιαίτερα κοντά στους οφθαλμούς) αλλά και της ιδιαιτερότητάς του (πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά την τάση αλλά και το είδος της ροής του ρεύματος – συνεχές, εναλλασσόμενο). Είναι τέλος αναγκαία συνθήκη να εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο από πολύ καλά εκπαιδευμένους Ιατρούς θεραπευτές οι οποίοι να έχουν μεγάλη κλινική εμπειρία.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Business Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα