Βασίλειος Σπύρου

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος “Spyrou Skopelos Experience” και “Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού»

Τα Παιδικά Χρόνια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Χώρα Σκοπέλου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, υπήρξε μια  αδάμαστη έλξη για οποιαδήποτε δραστηριότητα  μέσα στην ξενοδοχειακή μονάδα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έσερνα ένα σκαμνάκι ώστε να φτάσω στο ύψος του νεροχύτη για να πλύνω τα σκεύη του εστιατορίου ή να παίρνω το λάστιχο για να ποτίσω τα φυτά που φύτευε με στοργή η μητέρα μου.

Η Φιλοσοφία της Φιλοξενίας

Η μεγάλη αγάπη για τη φιλοξενία μέστωσε στον παιδικό μου κόσμο βλέποντας τον πατέρα μου να προσφέρει κεράσματα στους πελάτες που τους ένοιωθε «καλούς μουσαφίρηδες» του σπιτιού μας, για αυτό τον λόγο άλλωστε ονόμασε το πρώτο ξενοδοχείο μας «Το Σπίτι του Ρήγα – Rigas House». Μεγάλοι και μικροί, εύποροι και μη ένοιωθαν καλοδεχούμενοι και ίσοι στην ανοικτή αγκαλιά της οικογένειάς μου.

Υπήρξα πάντα πνεύμα ανήσυχο και κάποιοι με θεωρούν ασυμβίβαστο και δημιουργικό. Η αναζήτηση της θετικής πλευράς της ζωής  σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά αποτελούσαν πάντα την πρόκληση αλλά και το «φωτεινό μονοπάτι» μου.

Η Νόσος

Η μεγάλη ανατροπή στη ζωή μου προέκυψε όταν ανακάλυψα στα 21 μου πως πάσχω από τη νόσο του Stargardt (εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας του ματιού). Σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου η όρασή μου κατρακύλησε στο 5%. Σταμάτησα τη μελέτη, το οδήγημα, τις πολλές δραστηριότητες κι ακόμα αυτό το περπάτημα άρχισε να αποτελεί πρόβλημα. Ξεκίνησα την διαμόρφωση του σπιτιού μου ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός τυφλού ατόμου.

Ο Ρήγας είναι ο γιος μου που παίζει μπουζουκάκι, αλλά η μεγάλη αδυναμία του είναι το μπάσκετ και θέλει να παίζουμε μαζί. Παρόλο το ύψος μου (1,95cm) δυσκολευόμουν να δω και να βρω το καλάθι της μπασκέτας.

Αυτό και όλα τα δραματικά που περιέγραψα παραπάνω, όμως, αποτελούν πλέον παρελθόν αφού βρήκα τη θεραπεία στο πρόβλημά μου με τον Ιατρικό Βελονισμό. Η όρασή μου τα τελευταία 5 χρόνια έχει αρχίσει να επανέρχεται και μαζί της αποκαθίσταται η κανονικότητα στη ζωή μου.

Νέος μου στόχος είναι να διαδώσω το μήνυμα στους συμπάσχοντες πως μέσω του Ιατρικού Βελονισμού, του Ηλεκτροβελονισμού και της Βοτανοθεραπείας, μπορούν να πάρουν τη ζωή και πάλι στα χέρια τους. Η Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Όποιος θελήσει να με ρωτήσει οτιδήποτε για το βίωμά μου, να μην έχει κανένα δισταγμό!

Το Όραμα του Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως

Μετά από μια επίπονη και πολυέξοδη διαδρομή 25 χρόνων σε αρκετές κλινικές και παραδοσιακά νοσοκομεία του εξωτερικού, που δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα, ανακάλυψα το Βελονισμό και κατάφερα να ανακόψω την πορεία προς την ολική τύφλωση. Έχοντας πραγματοποιήσει θεραπείες σε δύο χώρες του εξωτερικού, σήμερα συνεχίζω τις θεραπείες στο δικό μου Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως, με απώτερο στόχο την ολοκληρωτική αποκατάσταση της όρασής μου. Για σημαντικό χρονικό διάστημα σχεδίαζα την δημιουργία του Ινστιτούτου που πήρε σάρκα και οστά στην Αθήνα, τον Μάιο του 2020. Στάθηκα ιδιαίτερα τυχερός που το όραμά μου ενστερνίστηκαν και υιοθέτησαν αξιόλογοι συνεργάτες μου και επιστήμονες του ιατρικού χώρου.

Το Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως είναι η χαρά και η ελπίδα των απελπισμένων – όπως άλλωστε ήμουν κι εγώ – που δύναται να μοιραστούν το πρόβλημά τους μαζί μου. Ωστόσο, μπορούν να αναβιώσουν την αισιοδοξία για την αποκατάσταση της όρασής τους σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς Ιατρούς – Βελονιστές που πραγματοποιούν τις Βελονιστικές θεραπείες στο Ινστιτούτου μου.