Βούισμα στα αυτιά

Αντιμετώπιση των Εμβοών με τον Ιατρικό Βελονισμό - velonismos-iatrikos.gr
Αντιμετώπιση των Εμβοών με τον Ιατρικό Βελονισμό – velonismos-iatrikos.gr

Εμβοές και Ιατρικός Βελονισμός 

 

Έχουν εφαρμοστεί πολλές θεραπευτικές μέθοδοι για την  αντιμετώπιση των Εμβοών, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μεταξύ των θεραπευτικών μεθόδων με υψηλό ποσοστό επιτυχίας είναι και ο Ιατρικός Βελονισμός (Βελονισμός που ασκείται αποκλειστικά από Ιατρούς). Η επιστημονική βιβλιογραφία αναφέρει την σημαντική βελτίωση στην κατάσταση των ασθενών, που ακολουθεί την θεραπεία με Ιατρικό Βελονισμό.

Όταν ο Βελονισμός εφαρμόζεται από εκπαιδευμένο και έμπειρο Ιατρό Βελονιστή, περιορίζει τόσο την συχνότητα των Εμβοών, όσο και την έντασή τους, με αποτέλεσμα να  βελτιώνεται σημαντικότατα η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο Ιατρικός Βελονισμός έχει αποκτήσει διεθνώς υψηλή αποδοχή από τους επαγγελματίες υγείας, ως εναλλακτική θεραπεία, ιδιαίτερα  στις προηγμένες υγειονομικά χώρες, με πρωτοπόρο την Κίνα.

Εμβοές: Θεραπευτικά Αποτελέσματα

Τοποθετώντας ειδικές-λεπτότατες βελόνες σε επιλεγμένα σημεία του σώματος, επέρχονται θεραπευτικά αποτελέσματα. Στα σημεία που τοποθετούνται οι βελόνες διέρχονται οι μεσημβρινοί ενέργειας, που σχετίζονται με συγκεκριμένα όργανα.  Ανάλογα με την κλινική κατάσταση που περιγράφει ο  κάθε ασθενής, ο Ιατρός Βελονιστής του Ινστιτούτου μας διαμορφώνει ένα Εξατομικευμένο Πρωτόκολλο Βελονισμού και επιλέγει τα σημεία Βελονισμού, τα οποία είναι διαφορετικά για τον κάθε ασθενή, καθώς εξαρτώνται από την συχνότητα, το είδος και την αιτία των Εμβοών.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι η σημαντική μείωση στην μέση ένταση των Εμβοών, σε ποσοστά υψηλής στατιστικής σημασίας. Έχει διαπιστωθεί ότι με έναν αρκετά  μικρό αριθμό συνεδριών Iατρικού Bελονισμού, η μέση  ένταση των Εμβοών περιορίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό, με επακόλουθο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση στην ποιότητα  ζωής  των ασθενών.

Ο αριθμός των συνεδρίων Βελονισμού εξαρτάται  από τη φύση του προβλήματος (ψυχολογικό ή παθολογικό), την ηλικία του ασθενή, το μέγεθος του προβλήματος ή κατά πόσο προσέχει ο ίδιος ο ασθενής (π.χ. αν εκτίθεται σε μεγάλα ντεσιμπέλ ενόσω ειναι σε εξέλιξη ή έχει ήδη ολοκληρώσει την θεραπεία του).  

 Ο ασθενής αντιλαμβάνεται την βελτίωση μετά από 4 – 6 συνεδρίες Βελονισμού ενόσω ο κύκλος θεραπείας κλείνει στις 6 -10 συνεδρίες Βελονισμού (η κάθε μία διαρκεί 30 λεπτά).  Η βελτίωση και τα αποτελέσματα της έχουν διάρκεια ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Συμπερασματικά, ο Ιατρικός Βελονισμός είναι αποτελεσματικός στη μείωση της έντασης και της σοβαρότητας της Εμβοής και αξιολογείται από τους ειδικούς ως καλή θεραπευτική επιλογή για την χρόνια ή μη, Εμβοή.

Το Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού πραγματοποιεί Εξατομικευμένες Θεραπείες Βελονισμού με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα, οι οποίες επιφέρουν σημαντική ανακούφιση στην πάθηση των Εμβοών των Ώτων.

Οι Ιατροί Βελονιστές του Ινστιτούτου μας

Κωνσταντίνος Κουσκούκης - Πρόεδρος Παγκόσµιας Ακαδηµίας Κινέζικης και Συµπληρωµατικής Ιατρικής - orasisac.com

Κων. Κουσκούκης

Καθηγητής Δερματολογίας

Ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης είναι Καθηγητής Δερματολογίας και Νομικός. Τελεί Πρόεδρος της Ιπποκρατείου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος Β’ του Παγκόσμιου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών. Είναι τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και τ. Αντιπρύτανις του Δημοκρατείου Πανεπιστημίου.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης έχει αποφοιτήσει από την Στρατιωτική Ιατρική Σχολή και από την Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με την εργασιακή του εμπειρία σε ακαδημαϊκό πλαίσιο, υπήρξε Καθηγητής Δερματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Καθηγητής Αισθητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Camerino, Καθηγητής Ανώτατης Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής καθώς και Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Κων. Περιφεράκης

Ιατρός - Βελονιστής

Ο ιατρός Περιφεράκης Κωνσταντίνος μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 1992 έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ‘’Universitatea de Medicina si Farmacie ‘’Victor Babes’’’’ το 1984.  Έκτοτε έχοντας ακολουθήσει την ειδικότητα της βιοπαθολογίας εξειδικεύτηκε στον βελονισμό αποκτώντας δίπλωμα βελονισμού το 1991.  Ακολούθησε το 2001 μετεκπαίδευση στον βελονισμό στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Την ίδια χρονική περίοδο ειδικεύτηκε στην Κινεζική Βοτανοθεραπεία στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό κέντρο βελονισμού ‘’Acupuncture Science’’. Το 2004 μετεκπαιδεύτηκε στο σύστημα κοιλιακού βελονισμού και το 2008 απέκτησε δίπλωμα οζονοθεραπείας. Επίσης, απ’ το 2009 είναι διπλωματούχος ιριδολογίας και την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στον αισθητικό βελονισμό στο ‘Oriental Medicine Training Center’’ . O κύκλος επιμόρφωσης έκλεισε με την πιστοποίηση του στον ωτικό βελονισμό το 2013. Αναφορικά με την εργασιακή του εμπειρία ο ιατρός  Περιφεράκης Κωνσταντίνος ξεκίνησε την άσκηση της ειδικότητάς του ως ιατρός της μονάδος πεζικού στον ελληνικό στρατό το 1985 και συνέχισε ως ειδικευμένος ιατρός βιοπαθολογίας.

Τα τελευταία έτη είναι συνεργάτης γιατρός στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως.

Πέτρος Ντόβας

Ιατρός - Βελονιστής

Ο ιατρός Ντόβας Πέτρος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Comenius Mπρατισλάβας της Σλοβακίας το 2013. Εκπαιδεύτηκε και αποφοίτησε από τη Σχολή Βιοϊαρτικού Βελονισμού και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, με περισσότερες από 300 ώρες πρακτικής και θεωρητικής κατάρτισης, το 2015. Εξασκεί έκτοτε ενεργά τον βελονισμό για δυσίατες παθήσεις οράσεως και διάφορες άλλες παθήσεις, όπως χρόνιο πόνο, διακοπή καπνίσματος, εμβοές, εξαρτήσεις, κ.α.

Το 2016 διορίστηκε ως ειδικευόμενος Οφθαλμίατρος στην Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Γεώργιος Γεννηματάς’’. Εκπαιδεύτηκε και είχε ενεργή συμμετοχή σε ειδικά τμήματα της κλινικής του νοσοκομείου, όπως στο τμήμα κερατοειδούς, τμήμα  παθήσεων και χειρουργικής αμφιβληστροειδούς και υαλοειδούς. Συμμετείχε επίσης με πολλές δημοσιεύσεις σε σημαντικά οφθαλμολογικά επιστημονικά συνέδρια.

Το 2021, μετά από Κρατικές Εξετάσεις Ιατρικής Ειδικότητας τις οποίες επέτυχε, έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Οφθαλμιάτρου.  Έκτοτε εξασκεί το επάγγελμά του οφθαλμιάτρου, ενώ είναι συνεργάτης γιατρός στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως.

Δείτε τι είπε για το Ινστιτούτο μας και τον Βελονισμό Ασθενής με Εμβοές που μας εμπιστεύτηκε

Επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε ραντεβού;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα (Σταθμός Μετρό – “ΠΑΝΟΡΜΟΥ”)

Ελλάδα – Τ.Κ 11524

Cosmos Business Center, Γραφεία 536-538

Τηλέφωνο : +30 210 6910402

Email: contact[at]velonismos-iatrikos.gr

Το ωράριο του Ινστιτούτου  είναι:

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη :  10.00 – 19.00

Τετάρτη – Παρασκευή:   10.00 – 20.00

Σάββατο – Κυριακή:  ΚΛΕΙΣΤΑ