Υπογονιμότητα & Ιατρικός Βελονισμός

Τι είναι η Υπογονιμότητα 

Η υπογονιμότητα είναι από τις πιο συχνές και ταυτόχρονα περίπλοκες ιατρικές καταστάσεις που  έχουν αντίκτυπο σε σωματικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο, τόσο για την γυναίκα όσο και για τον άντρα.

Όταν ένα ζευγάρι μετά από επανειλημμένες και συνεχείς προσπάθειες έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο καθώς έχει δοκιμάσει κάθε δυνατή προσπάθεια, είναι έτοιμο να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη επιλογή. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται και η εναλλακτική επιλογή του Ιατρικού Βελονισμού, που μπορεί να εφαρμοσθεί για την αντιμετώπιση  διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων.

Ο Ιατρικός Βελονισμός δυστυχώς δεν είναι η πρώτη επιλογή που σκέφτεται το ζευγάρι ανάμεσα σε όλες τις διαθέσιμες λυσεις υπογονιμότητας. Αλλά, είναι μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή ως σήμερα. Ακόμη και σε περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), ο Βελονισμός έχει και εκεί την χρησιμότητά του, καθώς μπορεί να συνδυαστεί προκειμένου να έρθουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην περίπτωση αυτή, γίνεται μία συνεδρία Ιατρικού Βελονισμού  στο Ινστιτούτο μας την ημέρα της εμβρυομεταφοράς και ακολουθεί μια επόμενη συνεδρία, την ίδια ή την επομένη ημέρα της εμβρυομεταφοράς.  

Με ποιον τρόπο μπορεί ο Βελονισμός να βοηθήσει στην υπογονιμότητα;

Οι επιδράσεις που έχει επιφέρει ο Ιατρικός Βελονισμός στη αντιμετώπιση της υπογονιμότητας όπως και τα οφέλη, είναι πολλαπλά και οι μελέτες που διεξάγονται ανά τον κόσμο το επιβεβαιώνουν.                       

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως μέσω του Ιατρικού Βελονισμού πριν αλλά και μετά από κάθε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, το ποσοστό για πιθανότητα εγκυμοσύνης ήταν βελτιωμένο κατά 50% σε σχέση με πριν. Ειδικότερα, η χρήση Βελονισμού συνδυαζόμενη με οποιοδήποτε άλλο τρόπο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει αποδείξει ότι αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, την υγιή εξέλιξη της και κατ’ επέκταση την ολοκλήρωσή της και απόκτηση υγιών μωρών.

Όταν η ασθενής προσέρχεται για Βελονισμό, με βασικές αιτίες υπογονιμότητας, το άγχος και το στρες, τότε τα αποτελέσματα τα οποία παρατηρούμε από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες είναι θετικά, αλλά είναι ακόμη καλύτερα όταν δεν υπάρχει προφανής αιτία (ιδιοπαθής υπογονιμότητα).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού ακολουθούνται και χρησιμοποιούνται αυστηρά, προκαθορισμένα πρωτόκολλα Βελονισμού, από εξειδικευμένο Ιατρό – Βελονιστή, τα οποία κατόπιν συζήτησης μαζί του προσαρμόζονται στις ανάγκες του ζευγαριού.      

Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος  να ξεκινήσετε τον Βελονισμό;

Η σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του Ιατρικού Βελονισμού και ενισχύεται σε σταθερή βάση με νέα έρευνες που αφορούν την Υπογονιμότητα.

Ο Βελονισμός συνήθως συνιστάται στους ασθενείς δύο έως τρεις μήνες πριν από την διαδικασία της  εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Επίσης, μελέτη του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αύξησαν την επιτυχή διαδικασία της εμβρυομεταφοράς όταν ακολούθησαν μια συνεδρία Βελονισμού πριν και μετά τη μεταφορά του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια της κλασικής ιατρικής, δηλαδή, μόνο μέσω του συνδυασμού Βελονισμού και φυτικών φαρμάκων, καθίσταται δυνατή η σύλληψη ενός παιδιού.

Η διαφορετικότητα του Ιατρικού Βελονισμού           

Η σπουδαιότητα με την οποία λειτουργεί ο Βελονισμός έγκειται στο γεγονός ότι δρα εντελώς  διαφορετικά από ότι τα φάρμακα. Και αυτό διότι στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, τονώνουμε το νευρικό σύστημα και κατ’ επέκταση το σώμα, δρώντας στους φυσιολογικούς μεσολαβητές όπως στην παραγωγή ορμονών και των αντίστοιχων νευροδιαβιβαστών. Εμφανίζεται από την πρώτη συνεδρία ένα αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας, αλλά και βελτίωση των πιθανών διαταραχών της περιόδου. Οι τρόποι με τους οποίους βοηθάει ο βελονισμός την Υπογονιμότητα είναι οι παρακάτω:

 

  • Επιτυγχάνεται η αύξηση της ροής του αίματος στις ωοθήκες και στο ενδομήτριο
  • Συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμόνης γοναδοτροπίνης (αύξηση ποσοστών ωορρηξίας)
  • Έχει παρατηρηθεί αύξηση της ορμόνης β-ενδορφίνης (εγκέφαλος)
  • Ο βελονισμός βοηθάει στην αύξηση του αριθμού των ωαρίων (αρχικά των ωοθυλακίων) και ταυτόχρονα στη θρέψη και τη διέγερση αυτών
  • Έχει αναλγητική και αγχολυτική δράση κατά τη διάρκεια της ενδοκολπικής ωοληψίας
  • Η εμφύτευση του κυήματος μετά την εμβρυομεταφορά γίνεται ευκολότερη εξαιτίας του περιορισμού στη συστολή της μήτρας
  • Μειώνει τον αριθμό των έκτοπων κυήσεων

Ποια είναι  η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη καθώς οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές, ειδικά κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, και τοποθετούνται σε απομακρυσμένα σημεία όπως στα χεριά, ποδιά και ψηλά στην κοιλιά (επάνω από την περιοχή του ομφαλού).

Ο αριθμός των συνεδριών, η συχνότητα και ο ρυθμός τους καθορίζονται έπειτα από την εικόνα του ασθενή που θα έχει λάβει ο Ιατρός – Βελονιστής μας, έχοντας φυσικά εξετάσει και ο ίδιος την κλινική κατάσταση.

Επίσης ο βελονισμός  δεν παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει η υποψηφία μητέρα, δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς αυτή, αλλά αντιθέτως ενισχύει την φαρμακευτική της δράση.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα