Αδυνάτισμα & Ιατρικός Βελονισμός

Η Κινεζική Ιατρική μπορεί να προσφέρει ένα μακροχρόνιο και μόνιμο αποτέλεσμα στην παχυσαρκία. Δίνει απαντήσεις σε προβλήματα διαταραχών του μεταβολισμού, της βουλιμίας και της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης τροφών.
Με τον βελονισμό επιτυγχάνουμε αλλαγή της  διατροφικής συμπεριφοράς του υπέρβαρου ασθενούς, με αποτέλεσμα τη μείωση της αίσθησης της πείνας και αύξηση του κορεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η παχυσαρκία μπορεί να εμφανιστεί όχι μόνο λόγω προβλήματος υγείας αλλά και λόγω συναισθηματικών διαταραχών. Η παχυσαρκία στις μέρες μας παρατηρείται όλο και περισσότερο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς  τα άγχη της καθημερινότητας αλλά και τις αλλαγές που καλείται  να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Όλα αυτά τον οδηγούν στο να δυσκολευτεί να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη διατροφή και συμπεριφορά, προκειμένου να χάσει το βάρος που επιθυμεί. Πράγμα απολύτως λογικό, αφού η απώλεια βάρους απαιτεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής σε συνδυασμό με γυμναστική καθώς και ψυχοπνευματική προσέγγιση.

Σε αυτό το σημείο καθίσταται ωφέλιμος ο βελονισμός. Είναι ένας τρόπος παρέμβασης στους ψυχολογικούς και ψυχοπαθολογικούς παράγοντες της διατροφικής συμπεριφοράς, όπως:

  • στην ψυχολογική πείνα
  • στα ψυχολογικά αποτελέσματα του διαιτητικού περιορισμού (άγχος, κατάθλιψη, εκνευρισμός, επιθετικότητα)
  • στην έντονη επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές όπως γλυκά ή ζυμαρικά
  • στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού που είναι συνήθως χαμηλός σε άτομα που κάνουν συχνά δίαιτες αδυνατίσματος.

Ο βελονισμός στις μέρες μας χρησιμοποιείται όλο και πιο  συχνά για να επιτύχει το άτομο την απώλεια βάρους που επιθυμεί. Στο αδυνάτισμα με βελονισμό, τα βασικά νεύρα, τα ενεργειακά κέντρα και συγκεκριμένα σημεία του σώματος, που γνωρίζει ο εξειδικευμένος ιατρός-βελονιστής, διεγείρονται και η προσέγγιση αυτή οδηγεί σε θεραπευτική λειτουργία.

Στο αδυνάτισμα με βελονισμό, ο βελονιστής- ιατρός, επικεντρώνεται στον θυρεοειδή, στο στομάχι, στο στόμα, στην σπλήνα και στο ενδοκρινικό σύστημα γενικότερα, με σκοπό την ορμονική αποκατάσταση,  επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη για φαγητό και την πέψη, οδηγώντας τα στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Πώς εφαρμόζεται;

Ο Ιατρός – Βελονιστής, αρχικά λαμβάνει ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ανάλογα γίνεται και η επιλογή της αντίστοιχης μεθόδου. Στην συνέχεια αποφασίζεται και εφαρμόζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών είτε σε όλο το σώμα είτε τοπικά.

Τι υπόσχεται

Ο βελονισμός υπόσχεται να βοηθήσει το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση, και να χαθούν πόντοι, ανάλογα  φυσικά την περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις;

Ο βελονισμός μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροβελονισμό καθώς και με ωτοβελονισμό. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, και η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά. Όσον αφορά τη συχνότητά τους, ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενούς, εξατομικεύεται. Σε κάθε περίπτωση, προτείνονται από τον γιατρό μας, συγκεκριμένη διατροφή και οδηγίες καθώς και συστάσεις για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα μέσω της διατροφής, του ελέγχου ανθυγιεινών συνηθειών (πχ. κάπνισμα), της σωματικής άσκησης, του ύπνου και της  αντιμετώπιση του στρες.  Είναι απολύτως ασφαλής, δεν υπάρχουν αντενδείξεις και εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες. Με τον τρόπο αυτό, ο μεταβολισμός και η διατροφική συμπεριφορά αλλάζουν μόνιμα και έτσι οδηγούμαστε σε ένα σταθερό αποτέλεσμα.