Κάπνισμα & Ιατρικός Βελονισμός

kapnisma-velonismos

Το Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μία χρόνια υποτροπιάζουσα ιατρική πάθηση και αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε ένας καπνιστής προκειμένου να οδηγηθεί σε διακοπή του καπνίσματος. Μία εναλλακτική προσέγγιση για την βλαβερή αυτή συνήθεια  είναι ο Ιατρικός Βελονισμός.

Είναι αποδεδειγμένο ότι ο Βελονισμός έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν την ζωή τους και από καπνιστές να γίνουν πρώην καπνιστές. Αυτό συμβαίνει λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τα συμπτώματα στέρησης που προκαλεί η έλλειψη της  νικοτίνης.

Έχουν πραγματοποιηθεί  πολλές μελέτες που σχετίζονται με τον Βελονισμό και την απεξάρτηση από ουσίες.  Οι έρευνες αυτές καταλήγουν στο ότι, ο Βελονισμός δημιουργεί ζωτικότητα και ευφορία, αυξάνει την ανάγκη για θετική δράση, βοηθά το μυαλό να ελέγξει την επιθυμία της διακοπής του καπνίσματος. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται  στο ελάχιστο η προσπάθεια του καπνιστή. Για να επέλθουν τα αποτελέσματα αυτά, θα πρέπει ο καπνιστής να έχει αποφασίσει ότι θα προχωρήσει χωρίς παλινωδίες  στη διαδικασία διακοπής του τσιγάρου.

Ποιά είναι η θεραπευτική διαδικασία

Η θεραπευτική διαδικασία του Ιατρικού Βελονισμού είναι μη φαρμακευτική, φυσικά χωρίς παρενέργειες, με σημαντικά ποσοστά επιτυχίας. Οι βελόνες που τοποθετούνται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος είναι πολύ λεπτές, μίας χρήσεως και ο Ιατρός – Βελονιστής ακολουθεί πάντα τα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά από τις πρώτες συνεδρίες Βελονισμού και φυσικά ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις θεραπευτικές απαιτήσεις του καπνιστή.

Η Θεραπεία

Ο Βελονισμός οδηγεί σε αύξηση της φυσιολογικής παραγωγής  ενδογενών ουσιών οι οποίες αναπληρώνουν την έλλειψη της νικοτίνης στα κύτταρα, με αποτέλεσμα αυτά να αρχίζουν να λειτουργούν με τα φυσιολογικά ερεθίσματα του οργανισμού μας και έτσι δίνεται το θεραπευτικό αποτέλεσμα που θέλουμε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σώμα μας διαθέτει ένα σημαντικό οπλοστάσιο το οποίο δεν μπορεί πάντοτε να ενεργοποιηθεί από μόνο του κι εδώ είναι που ο Βελονισμός έρχεται και κινεί τη διαδικασία.
Με τις ειδικές τεχνικές του Βελονισμού, μεγάλος αριθμός ουσιών που παράγονται από τους ιστούς του σώματος μεταφέρονται με την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο.
Εκεί, αυτές οι ουσίες μιμούνται το πώς δρα η νικοτίνη «συμπληρώνοντας» με ενδογενείς ουσίες το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη της.

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα μετά τη θεραπεία του Βελονισμού, ο καπνιστής έχει:

  • Ήπια και ελεγχόμενη επιθυμία για κάπνισμα
  • Σταδιακή απέχθεια στον καπνό και στη γεύση του τσιγάρου
  • Περιορισμό των συμπτωμάτων του συνδρόμου στέρησης

Σημειώνεται πως ανακουφίζονται η ψυχική πίεση, το άγχος, η κατάθλιψη, η ένταση και το αίσθημα κενού που προκαλείται μετά από τη διακοπή της μακρόχρονης χρήσης της εξαρτησιογόνου αυτής ουσίας του τσιγάρου.

Ο Ιατρικός Βελονισμός βοηθά σημαντικά στη προσαρμογή του οργανισμού μας στην νέα αυτή συνθήκη, στη διακοπή δηλαδή της χρόνιας λήψης εξωγενών ουσιών και στη παραγωγή των αντίστοιχων ενδογενών.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα