Νίκος Καστρίνιος

Νίκος Καστρίνιος – Project Manager στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως

Ο κος Νίκος Καστρίνιος κατέχει τη θέση του  Project Manager του “Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως” και η ενασχόληση του με τον χώρο της υγείας ξεκίνησε το 2003.

Είναι κάτοχος ΜΒΑ στα Οικονομικά της Υγείας & την Φαρμακοοικονομία από την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου PompeuFabra της Βαρκελώνης (School of Economics & Management), βραβευμένο ως μία από τις κορυφαίες σχολές οικονομικών της Ευρώπης. O μεταπτυχιακός του τίτλος (MSc) προέρχεται από το University of Bristol της Μεγάλης Βρετανίας και αφορά τις μεταμοσχεύσεις και τις μεταγγίσεις αίματος (4ο καλύτερο βρετανικό πανεπιστήμιο κατά την περίοδο φοίτησης του). Οι αρχικές του σπουδές αφορούν την Βιοιατρική (BScHons) και πραγματοποιήθηκαν στο Manchester Metropolitan University.

Η ενασχόληση του ως βιολόγος με ειδίκευση στην ανοσολογία στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας (Paul O’Gorman Leukaemia Research Center, Ηνωμένο Βασίλειο & Ιασώ Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική) του έδωσε τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης με ευρείες ομάδες ασθενών και επαγγελματιών υγείας.

Το 2014 ξεκίνησε η ενεργή ενασχόληση του με επιχειρηματικές δραστηριότητες Ιατρικού Τουρισμού, ως εξωτερικός συνεργάτης αλλά και ως Business Development Executive σε εταιρείες Ιατρικού Τουρισμού.

Η συμμετοχή και συμβολή του σε μια φιλόδοξη και καινοτόμο προσπάθεια που αφορά στον Ιατρικό Βελονισμό σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης έχει πρωταρχικά ανθρωπιστικό χαρακτήρα για εκείνον όπως και για όλη την επιστημονική και διοικητική ομάδα του Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως. Θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί μια νέα θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενείς που ως τώρα δεν μπορούσαν να βοηθηθούν περαιτέρω από την κλασική δυτική ιατρική. Ιδιαίτερη επιρροή στην απόφασή του άσκησε η προσωπική περίπτωση του δημιουργού του “Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως” κου Βασίλειου Σπύρου, ασθενής ο ίδιος από την ανίατο νόσο του Stargardt (εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας του Οφθαλμού).

Έχει ισχυρή πίστη στη γενικότερη δράση του Ιατρικού Βελονισμού και της Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής για την αντιμετώπιση ενός σημαντικού αριθμού παθήσεων – εκτός από αυτές της οράσεως – σε συνδυασμό με την κλασική δυτική ιατρική. Οι σχεδιασμοί του αφορούν στην ανάπτυξη της εγχώριας αλλά και της διεθνούς εμβέλειας του “Ινστιτούτου Ιατρικού Βελονισμού Οράσεως” .

Είναι παντρεμένος με την μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον τομέα της Φυσικοθεραπείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Μαρία Μουτζούρη και έχουν ένα γιό 5 ετών.

Χόμπι του είναι ο αθλητισμός με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ, το διάβασμα, ο κινηματογράφος και λατρεύει τη φύση και τα ταξίδια.