Εμβοές & Ιατρικός Βελονισμός

Εμβοές των Ώτων και Ιατρικός Βελονισμός

Οι εμβοές είναι η υποκειμενική αίσθηση ενός ήχου στο αυτί ή στο κεφάλι, που δεν έχουν προέλευση από το περιβάλλον. Έχουν περιγραφεί από τους ασθενείς με διάφορους τρόπους, όπως πχ. ως κουδούνισμα, βουητό ή σαν να ακολουθούν τον σφυγμό του αίματος. Η σοβαρότητα και ο βαθμός τους ποικίλουν και εάν είναι μεγάλης έντασης ή/και διάρκειας μπορεί να προκαλέσουν όχι μόνο δυσφορία ή και άγχος αλλά και έντονη επιβάρυνση στον ασθενή.

Οι εμβοές παρατηρούνται σε περιπτώσεις παρουσίας κάποιας οργανικής βλάβης στα αυτιά ενώ μπορεί να παρατηρείται και σε άτομα χωρίς να υπάρχει κάποια υποκείμενη πάθηση. Η συχνότητα των εμβοών δεν έχει σχέση με το φύλο και ανάλογα την έντασή τους, γίνονται ή δεν γίνονται ανεκτές από τους πάσχοντες. Η δυσκολία του να βρεθεί η αιτία ύπαρξης των εμβοών, μπορεί να οδηγήσει τους πάσχοντες και σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Μπορεί ο λόγος ύπαρξης τους να είναι καθαρά παθολογικός, σε πολλές όμως περιπτώσεις, ακόμη και με τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, ουδεμία ωτολογική ή νευρική πάθηση μπορεί να ανιχνευθεί.

Οι εμβοές,  αν και αποτελούν δυσίατη πάθηση για την κλασική ιατρική, σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, ο βελονισμός έχει απροσδόκητα ικανοποιητική ανταπόκριση σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Ιατρικός Βελονισμός και εμβοές

Έχουν εφαρμοστεί πολλές θεραπευτικές μέθοδοι για την αντιμετώπισή τους, με αποτελέσματα πολλές φορές ενθαρρυντικά, αλλά εξίσου πολλές φορές και απογοητευτικά. Μεταξύ των θεραπευτικών μεθόδων με υψηλό ποσοστό επιτυχίας είναι και ο βελονισμός. Η επιστημονική βιβλιογραφία αναφέρει τη σημαντική βελτίωση στην κατάσταση των ασθενών μετά τη θεραπεία με βελονισμό.

Ο Βελονισμός περιορίζει τη συχνότητα των εμβοών και την έντασή τους, με αποτέλεσμα να  βελτιώνεται σημαντικότητα η ζωή των ασθενών. Φυσικά πρέπει να εφαρμόζεται από εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρό –  βελονιστή.

Ο Βελονισμός, έχει αποκτήσει υψηλή αποδοχή διεθνώς από τους επαγγελματίες υγείας, ως εναλλακτική θεραπεία, ιδιαίτερα των προηγμένων υγειονομικά χωρών με πρωτοπόρο την Κίνα. Διεθνώς σήμερα επιτελείται από εξειδικευμένους ιατρούς ενόσω εφαρμόζεται και στην αντιμετώπιση των εμβοών των αυτιών (ώτων). Τοποθετώντας ειδικές βελόνες σε ορισμένα επιλεγμένα σημεία του σώματος, επέρχονται θεραπευτικά αποτελέσματα, καθώς στα σημεία που τοποθετούνται οι βελόνες διέρχονται οι μεσημβρινοί ενέργειας, που σχετίζονται με ειδικά όργανα. Ανάλογα με την κλινική κατάσταση που περιγράφει ο κάθε ασθενής, ο ιατρός – βελονιστής του Ινστιτούτου μας επιλέγει τα σημεία του βελονισμού, που είναι διαφορετικά για τον κάθε ασθενή καθώς εξαρτώνται από την συχνότητα των εμβοών του.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι η μείωση σε σημαντικό βαθμό της μέσης έντασης των εμβοών σε ποσοστά υψηλής στατιστικής σημασίας και έχει βρεθεί ότι με έναν αρκετά σύντομο αριθμό συνεδριών Iατρικού Bελονισμού, η μέση σοβαρότητα των εμβοών περιορίζεται αρκετά με επακόλουθο τη βελτίωση της ζωής και την ποιότητα της καθημερινότητας των ασθενών.

Συμπερασματικά, ο Βελονισμός είναι αποτελεσματικός στη μείωση της έντασης και της σοβαρότητας της εμβοής και αξιολογείται από τους ειδικούς ως καλή θεραπευτική επιλογή για τη χρόνια μη παλμική εμβοή.

Το Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού πραγματοποιεί βελονιστικές θεραπείες βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων που επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην πάθηση των εμβοών των ώτων.

Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού

Λεωφόρος Κηφισίας 125-127

Αμπελόκηποι – Αθήνα, Τ.Κ. 115 24

Cosmos Center, Γραφεία 536 – 538

Tηλέφωνο: +30 210 69 10 402

E-mail: contact at velonismos-iatrikos.gr

Covid-19

Στο Ινστιτούτο μας, κατά την περίοδο του Covid-19, φροντίζουμε για την ασφάλειά σας και εφαρμόζουμε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Περισσότερα