Δρ. Γεώργιος Στεφάνου

Δρ Γεώργιος Στεφάνου

Ο ιατρός Γιώργος Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο της LAquilaItalia.

 Αφού ολοκλήρωσε το  πρώτο μέρος της ειδικότητας στη Γενική Παθολογία, εξειδικεύθηκε στην Αιματολογία την οποία εξασκεί ιδιωτικά από το 2011.

Σε όλη αυτή την διάρκεια των ετών  ενημερώνεται συστηματικά για τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς του συμμετέχοντας σε σεμινάρια και συνέδρια καθώς επίσης ασχολείται με την  εκπόνηση επιστημονικών εργασιών.

Η ενασχόληση με τον Ιατρικό Βελονισμό

Από την αρχή των σπουδών του ενδιαφέρθηκε για τον Βελονισμό. Εμπειρικά είχε αρχίσει να διαπιστώνει πως πρόκειται για μια μέθοδο που όχι απλά βοηθάει τον ασθενή αλλά βελτιώνει την ποιότητα της  ζωής του, γεγονός που παρέχει στον ιατρό τη χαρά του αποτελέσματος. Ένα αποτέλεσμα ανώδυνο, γρήγορο, εντυπωσιακό αρκετές φορές, δίχως παρενέργειες και επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού με φάρμακα. Το συγκινητικό ήταν ότι ο Βελονισμός μπορούσε να εφαρμοστεί συμπληρωματικά στην Κλασική Δυτική Ιατρική, χωρίς να δημιουργεί συγκρούσεις στην επιστημονική του σκέψη.

Το 2007 ξεκίνησε την παρακολούθηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του Βελονισμού και επιτυχώς, μετά από εξετάσεις, έλαβε την επίσημη πιστοποίηση του Ιατρού Βελονιστή. Έκτοτε εξασκεί τον Βελονισμό επαγγελματικά και από το 2020 είναι μέλος της Ιατρικής Ομάδας του Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού. Ταυτόχρονα συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια για την εξειδίκευση αλλά και επέκταση των γνώσεών του και την υιοθέτηση νέων εφαρμογών του Βελονισμού.

Η συμμετοχή του στο Ινστιτούτο Ιατρικού Βελονισμού δίνει σε αυτόν ένα ακόμη κίνητρο για τη διάδοση της αποτελεσματικότητας του Bελονισμού και ειδικά αυτού της αντιμετώπισης δυσίατων παθήσεων της όρασης.

Επιγραμματικά:

2007–2009: Πτυχίο Ιατρικού Βελονισμού από την Ελληνική Εταιρία Βελονισμού Βορείου Ελλάδος της οποίας το πρόγραμμα και η δομή των σεμιναρίων τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ιατρικού Βελονισμού – ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques), μετά από επιτυχή ολοκλήρωση 300 ωρών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Από το 2009 μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδας (www.acupuncture.gr)

Φεβρουάριος 2011: Παρακολούθηση του σεμιναρίου Θεωρία και Πρακτική Κοσμητικού Βελονισμού ( “Course in the Theory and Practice of COSMETIC ACUPUNCTURE” ).

Μάρτιος 2011: Πιστοποίηση στον Κοσμητικό Βελονισμό από την Ευρωπαϊκή Κοσμητική Ακαδημία Κινέζικου Βελονισμού (European Cosmetic Academy of Chinese Acupuncture – Germany), μετά από επιτυχή ολοκλήρωση 50 ωρών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Νοέμβριος 2011: Παρακολούθηση σεμιναρίου “ENERGETICS IN ACUPUNCTURE”.

Δεκέμβριος 2012: Παρακολούθηση σεμιναρίου “TREATING INTERNAL DISEASES WITH ACUPUNCTURE”.

2014-2015: Πτυχίο Ιατρικής εφαρμογής Ωτοθεραπείας – Ωτικής Νευροτροποποίησης (AURICULAR NEUROMODULATION) με πιστοποίηση της Διεθνούς Ιατρικής Σχολής Ωτικής Νευροτροποποίησης M.I.S.A.N. (Μέλος της ICMART), μετά από επιτυχή ολοκλήρωση 100 ωρών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

2017-2019: εκπαίδευση σε Ομοιοπαθητική και Βοτανολογία-συνδυασμός τεχνικών με βελονισμό – ολιστική προσέγγιση.

Αιματολόγος – Βελονιστής

  • Eιδικός ιατρός Ιατρικού Βελονισμού
  • Eιδικός ιατρός Ωτοβελονισμού
  • Eιδικός ιατρός Ωτικής Νευροτροποποίησης
  • Μέλος της Eλληνικής Eταιρείας Bελονισμού Β. Eλλάδος
  • Μέλος Ordine Dei Medici L’Aquila Italia – Registro Degli Agopuntori